MANCINI: Brozović je možda najbolje pojačanje, pred njim je velika budućnost

Jovetić je donio iskustvo i kvalitetu, kao i Perišić. Zbog svih njih smo napredovali. Ali Brozović napreduje iz tjedna u tjedan

Inter se vratio iz Dohe nakon poraza 1:0 od PSG-a, ali i uvjeren da se može nositi s najvećim europskim momčadima. Trener Roberto Mancini za klupsku je TV rekao:

“Možda će trebati mjesec dana dulje nego što smo očekivali, ali rezultat će doći. Dugo godina Inter nije bio na mjestu koje zaslužuje, a Inter uvijek mora biti u Ligi prvaka i boriti se za naslov prvaka. No, uz nedostatak što ne igramo eurokupove, imamo prednost što možemo trenirati svaki dan. Da, naravno da nam je cilj Liga prvaka, ali u današnjem nogometu je i prednost da nemate stalno utakmice.”

Analizirao je prvi dio sezone:

“U šest mjeseci upoznao sam momčad, naučio da mi i oni igrači koji su najviše kritizirani mogu dati nešto. A novi su nas pojačali. Rezultati tijekom ljeta nisu bili dobri, ali igrali smo s Bayernom, Realom, Milanom… Protiv slabijih suparnika možete pobjeđivati, ali bolje je igrati protiv velikih i riskirati da ostavite loš dojam, pa napredovati. Unatoč 0:3 protiv Reala, 45 minuta bilo je izjednačeno. I bio sam miran.”

“Da, istina je da sam htio pojačanja u svim linijama. Miranda je donio iskustvo, Murillo ima kvalitetu, Kondogbia je mlad, Jovetić je donio iskustvo i kvalitetu, kao i Perišić. Zbog svih njih smo napredovali.”

Dakako, nije sve ni tako sjajno…

“Poraz od Fiorentine jedan je od onih u kojima ne razumijete što se dogodilo. Kad gubite 2:0 nakon osam minuta, uz jedanaesterac, jedan udarac na gol i crveni karton… Mogli smo imati 5-6 bodova više.”

Godina je završila gorčinom zbog poraza od Lazija:

“Mogli smo se bolje pripremiti, no bio je to tjedan u kojem se razmišlja o kući, obitelji, Božiću… i bilo je teško svima. Ja bih da se ne igra oko Božića, da je pauza tjedan prije i tjedan poslije. To je atipičan tjedan u kojem su svi treneri uplašeni. U toj utakmici nismo zaslužili poraz, ali smo bili naivni. Moj govor? Rekao sam istinu, ništa se nije dogodilo. Nitko se nije loše ponašao i nitko neće biti kažnjen.”

Prijelazni rok počinje…

“Prije godinu dana doveli smo Podolskog nadajući se da e nam nešto dati u šest mjeseci, znali smo da će se vratiti u Arsenal. Shaqiriju je trebalo više vremena, a bio je jedan od rijetkih koji je dobio ponudu i zaradili smo. A Brozović je možda najbolja kupnja jer napreduje iz tjedna u tjedan i pred njim je velika budućnost. Općenito, teško je u zimi dovesti igrača koji će promijeniti momčad.”

“Ako ni jedan igrač ne bude tražio da ode, nastavit ću s ovima s kojima nam zasad dobro ide, ne planiram velike promjene.”

Izvor: goal.com

Odgovori

Skip to content