STATISTIKA NE LAŽE: Od Halilovića bolji samo Neymar i Messi

Sjajni mladi hrvatski nogometaš Alen Halilović, koji svojim izvedbama oduševljava u Sportingu iz Gijona te je među najboljim nogometašima današnjice, uspio je natjerati statističare Primere da mu posvete malo više pažnje

Iako je Sporting Gijon nakon 18 kola pri dnu tablice, točnije 18. i nalazi se u zoni ispadanja, u svojim redovima ima sjajnog mladog hrvatskog veznjaka koji je igrama stao uz bok najvećim nogometnim zvijezdama.

Do prije nekoliko kola bio je među vodećim asistentima, po mišljenju mnogih, trenutno najjače svjetske lige, a od 18. kola – istina i poraza Sportinga od Getafea, Alen Halilović popeo se na visoko treće mjesto po broju driblinga. I nije to ničija izmišljotina – već činjenica koju su izbrojali statističari Primere Division.

Samo Neymar (72) i Messi (65) imaju više driblinga od Halilovića (51). A zanimljivo je i to što upravo njihova dva kluba imaju utakmicu manje od ostalih konkurenata jer međusobni su ogled odgodili zbog Barcelonina nastupa na klupskom SP-u.

Halilović je inače Barcelonin igrač na posudbi u Sportingu, a nakon igranja u drugoj momčadi Barce, ove sezone Halilović je otišao na sjever Španjolske i ostvario izvrsnu suradnju s trenerom Abelardom, pa se na 19-godišnjeg Hrvata više ne gleda samo kao na veliki talent, već i provjerena igrača.

Naime, Halilović je odigrao ove sezone već 1346 minuta, zabio je dva gola te upisao tri asistencije za pogotke. Ono što je još više oduševilo sve u Španjolskoj jest igra u oba smjera. Hrvatskom veznjaku ne broje i pamte samo brojne finte i dribling lijevom nogom, već značajnu pomoć u obrani.

‘Dolazak u Sporting bila je najbolja odluka za mene. Ja sam vrlo sretan i zadovoljan. Volim klub, s trenerom izvrsno surađujem. Imam tek 19 godina i ovo je sigurno bio najbolji izbor za ovu sezonu’, izjavio je Halilović, čije igre nisu prošle nezamijećeno ni kod Luisa Enriquea, Barcelonina trenera. Stoga se ne bismo uopće iznenadili ako već na kraju ove sezone Halilović bude ekspresno vraćen u katalonsku prijestolnicu.

A nakon ovakvih igara u Španjolskoj više nitko i ne sumnja da će Halilović biti i dio Čačićeve ekspedicije na Euro u Francuskoj.

Inače, Sporting ovog vikenda gostuje kod Villarreala, a okršaj je na rasporedu u nedjelju u 12 sati.

Izvor: tportal.hr

Odgovori

Skip to content