DAVOR DOMAZAT LOŠO: HRT je zapravo televizija SAO Krajine, a ne hrvatska televizija

U emisiji Studio 4 na Hrvatskoj radioteleviziji gostovali su SDP-ova Karolina Leaković i HDZ-ov Željko Glasnović. Žustra rasprava se vodila oko lustracije i navodnog govora mržnje zbog kojeg je privremeno ugašena Z1 televizija. Raspravu je za direktno.hr prokomentirao vodeći hrvatski geopolitičar i umirovljeni admiral HV-a Davor Domazet Lošo.

“Zabrana emitiranja Z1 televizije nije pitanje govora mržnje nego je to nastavak procesa koji je započeo 2000. godine kada je provođena radikalna detuđmanizacija”, kazao je Lošo, dodavši kako je u tome prednjačila na HRT-u upravo Mirjana Rakić. Dodao je kako je HRT zapravo televizija SAO Krajine, a ne hrvatska, kroz cijelo to vrijeme što je najviše bilo vidljivo u vrijeme kada su naši generali bili u haaškom pritvoru. Za njih je, kaže Lošo, ova država nastala na zločinu, te ne bi trebala postojati nego bi trebala postati dijelom nekakve regionalne države Zapadnog Balkana ili jugoistočne Europe.

Na upit definirao je i lustraciju. “Ona svakako ne bi trebala biti ishodište policijske države niti poziv na javni linč”, rekao je admiral. Lustracija bi po Loši trebala biti svjetonazorska, a njeno ishodište trebalo bi biti priznanje kako je Domovinski rat temelj Republike Hrvatske. “Onaj tko tako ne smatra trebao bi se ukloniti iz javnog života, a ne bi trebao dobiti niti javna sredstva za svoj rad”, zaključio je Lošo i podržao ministra Hasanbegovića u reviziji dosadašnjih ugovora jer upravo su kultura i mediji nulta točka za borbu za opstojnost ovoga društva.

Izvor: kamenjar.com

Odgovori

Skip to content