DUJMOVIĆ O VESNI PUSIĆ: Arogantnost je i dovela na vrh politički antipatičnih osoba

Vijest da Pusić nije izabrana jednoglasno ne treba čuditi. Pusić ne govori istinu kada tvrdi da je ovo presedan obzirom da je prvi presedan napravila koalicija SDP-a i HNS-a odnosno lijeva koalicija, toliko o presedanima, rekao je Dujmović za portal direktno.hr

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je izrazio nezadovoljstvo jer vladajući nisu podržali Vesnu Pusić za potpredsjednicu Sabora. Iz redova oporbe izabrane su Milanka Opačić sa 76 glasova za, 3 suzdržana i 15 protiv, i Vesna Pusić sa 56 glasova za, 5 suzdržanih i 33 protiv. Današnje glasanje komentirao je za direktno.hr novinar i kolumnist Tihomir Dujmović.

Podsjetimo, Milanović je o tolikom broju glasova ‘protiv’ njegovih bivših ministrica rekao da ‘ti ljudi ne znaju što je dogovor, što su norme’.

Milanović kao da je zaboravio da je pri glasovanju za novu Vladu u Saboru 61 zastupnik oporbe glasovao protiv (83 zastupnika je bilo za, a pet suzdržanih). Kada je bilo glasovanje za predsjednika Sabora Željka Reinera, 88 zastupnika je bilo za, 62 suzdržanih te jedan protiv. Od SDP-ovaca samo je Josip Leko dao potporu Reineru, što je demokratska praksa.

Ni Dujmović nije bio naklon Vesni Pusić, pa je u razgovoru za direktno.hr, naglasio da ovo ne treba čuditi.

“Vijest da Vesna Pusić nije izabrana jednoglasno ne treba čuditi. Naime, Vesna Pusić ne govori istinu kada tvrdi da je ovo presedan obzirom da je prvi presedan napravila koalicija SDP-a i HNS-a odnosno lijeva koalicija, toliko o presedanima”, podsjetio je na glasanje za novu Vladu.

Glasovanje je potkrijepio i s nekoliko njenih gafova koji ne doliče hrvatskim nacionalnim interesima.

“S druge strane Vesna Pusić je kao ministrica vanjskih poslova, napravila toliko gafova i povukla toliko poteza koji su suprotni hrvatskim nacionalnim interesima da animozitet koji se u Saboru pojavljuje kod njezinog imenovanja, tj. glasovanja za nju uopće ne začuđuje”, naglasio je Dujmović.

Dodaje u nastavku i njene pothvate kao ministricom vanjskih poslova.

“Ona je bila ministrica vanjskih poslova kad se Hrvatska sramotila u priči Lex Perković. Ona je kao ministrica vanjskih poslova osobno tvrdila u Beogradu da Hrvatska neće otvorena pitanja sa Srbijom postavljati kao problem kod srbijanskog ulaska u EU, i ona je po svijetu pobacala niz veleposlanika počevši sa Parizom, Rimom i Berlinom koji Hrvatsku uopće ne predstavljaju u skladu sa našim nacionalnim interesima”, istaknuo je kolumnist i novinar.

Dujmović je naglasio i što je moglo biti kap koja je prelila čašu Domoljubnoj koaliciji da su postupili na ovakav način.

“Arogantnost Vesne Pusić i njezina manijakalna regionalna politika očito su je stavili na sav vrh politički antipatičnih osoba za Domoljubnu koaliciju. I to je razlog zbog čega je gotovo na silu izgurana na mjestu potpredsjenika Sabora”, zaključio je Dujmović za direktno.hr.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content