Hajduk sprema radikalan potez kakav još nije zabilježen u hrvatskom nogometu

Neće u Poljudu prešutjeti najnoviji sudački skandal koji im ide na štetu. Hajduk će tražiti strane suce za polufinale kupa, utakmice protiv Dinama što se igraju 16. ožujka i 6. travnja!

Najava kako se ideja da nogometni arbitri iz inozemstva sude završnicu kupa sviđa odgovornima u Poljudu dobit će i službenu formu; u Hajduku pripremaju materijal, sastavljaju dosje kojim bi potkrijepili tvrdnju kako su sudačkim pogreškama sustavno zakidani.

Da citiramo sami sebe, previd s utakmice u Kranjčevićevoj ulici u osvrtu protiv Lokomotive (1:2) nazvali smo – otimačinom. I nitko nas nije mogao demantirati, piše Slobodna Dalmacija.

Odavno nije bilo većeg previda

Negativne ocjene glavnom sucu Tihomiru Pejinu iz Donjeg Miholjca, te njegovu dodatnom pomoćniku iza gola Dariju Belu iz Osijeka svjedoče kako se dogodila kapitalna greška sudaca, a mi bismo rekli kako odavna jedan previd nije bio tako očigledan, razvidan na daljinu, kao što je to bilo igranje rukom Borne Barišića, lijevog beka Lokomotive koji je unutar svoga kaznenog prostora doslovce rukom odnio nabačenu loptu od Jeffersona.

Na stranu nedosuđeni drugi žuti karton Jerku Leki što je samo po sebi bilo dovoljno da sruši ocjenu suđenja, nedosuđeni kazneni udarac u korist Hajduka, tako očigledan, doslovce je – prelio čašu. Da budemo figurativni, gorku čašu Pejina! Sudac iz Donjeg Miholjca tako se priključio crnoj listi arbitara što su ranije zakidali ‘bijele’.

Sad je Hajduk uzeo time-out samo da sroči svoj dokazni materijal, ne žele u prazno odmah vrištati, nego s argumentima zatražiti – inozemne suce, jer u domaće povjerenja više nemaju. Ne mogu ni imati.

Što će im ‘jedinica’, negativnih ‘sedam cijelih nešto’ što je kontrolor Branko Stipković pravično ispisao u tefter Pejina i Bela. Tu nema pomoći, a nema ni promjena.

Pitanje je samo trenutka kad će Hajduk prezentirati način na koji će artikulirati svoje traženje, jučer su rekli ‘ništa danas’, ali su prionuli poslu da sav materijal ima specifičnu težinu argumentacije.

Autor: Slaven Alfirević/jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content