JUDO: Kumrić brodi prema Riju

S dvije pobjede, 60 bodova i vrećom punom dojmova vraća se iz Pariza Zlatko Kumrić, učinak je to koji splitskog judaša još uvijek drži “iznad vode” na plovidbi za Rio de Janiero, njegove prve Olimpijske igre.

Grand Slam turnir u pariškom Bercyju 21-godišnji Splićanin otvorio je totalnom dominacijom nad Armencem Minčinom, a isto je nastavio i u drugom kolu kontra Bilalova kojega je brzim ipponom otpremio kući u Rusiju.

Iskontrirao ga Korrel

Ali, na putu do velikih stvari, hrpe bodova i, rekao bih, gotovo sigurnog plasmana na Olimpijske igre ispriječio mu se Nizozemac Korrel.

– Protiv Armenca Minčina bilo je odlično. Bio sam aktivan pa je on skupio četiri shida-opomene. Rusa Bilalova eliminirao sam lakše nego što sam mislio. Uspio sam ga uhvatiti u zahvat već nakon minute borbe. No, Nizozemac Korrel uspio me iskontrirati i nakon wazarija me pobijedio ipponom – analizirao je popularni Aurelius svoj nastup u Bercyju pred skoro 15.000 gledatelja.

No, i dvije pobjede u žestokoj konkurenciji na “judaškom Wimbledonu” potvrda su da Zlatko postaje konstanta u svjetskom vrhu kategorije “stokilaša”. Drži 25. poziciju za Rio, za sada je unutra…

Izvor: Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content