Ljevičarski napad na ministra Šustara ulazi u anale svjetske političke gluposti!

Stand up komičar i bivši slučajni premijer Zoran Milanović oživio je boljševističku filozofiju: “Ili mi – ili oni!” Takva primitivna isključivost tipična je za komunističko poimanje svijeta, gdje postoje ili vojnici partije ili oni koje vojnici partije trebaju likvidirati “metkom u zatiljak”!

Sa svojom (na sreću bivšom i već zaboravljenom vladom sastavljenom od Srba i Jugoslavena), te svojom “Srpskom demokratkom partijom” (SDP) odlučio je dokazati stare srpske kafanske teze: “Čovjek je nastao od Srbina, a Hrvati od Ustaša!”

Čudno je kako uopće danas ima i jednog Hrvata obzirom na beskrajne komunističko-četničke likvidacije nakon drugog svjetskog rata, kada je pobijeno 200-250 tisuća Hrvata! Raščišćavanje Bleiburga, Hudine Jame i stotina mjesta likvidacija po Sloveniji ne zanima naročito stand up komičara, no zato ga zanimaju medijski napadi na ministre aktualne vlade.

Prvo su nasrnuli na ministra Crnoju i tu su uspjeli doći “do krvi”, što ih je posve omamilo. Potom su, uz jednako bijesan lavež krenuli na ministra Hasanbegovića, no tu su se stvari zakoplicirale, jer se ispostavilo da su optužbe tek sumnjiva ideološka partijska obrana komunističkog jednoumlja utemeljenog još u vrijeme Broza, Đilasa i Rankovića! No, kako je tragikomični Milanović zaključio da treba napadati – iako za to nema nikakvih konkretnih političkih razloga! – novinarske analfabete nasrnule su na ministra Predraga Šustara, bivšeg dekana Filozofskog fakulteta u Rijeci, razbarušene frizure, no prilično sređenih misli.

Znanstveniku Šustaru su partijski špicli “prikrpili” sumnju u Darwina i njegovu teoriju evolucije, te da, u filozofskom smislu, pretpostavlja postojanje Tvorca u članku u teološkom časopisu – pa bi, shodno, partijskim sekretarima komunističke partije, morao trenutno dati ostavku na mjesto ministra obrazovanja, jer ne vjeruje u Marxa, Lenjina, Staljina, Tita, Mao Ze Donga i ostale velikane “historijskog materijalizma i naučnog socijalizma”?!

Pomahnitali boljševički intendant riječkog HNK Ivana pl. Zajca, iz kvote Stjepana Mesića i Vesne Pusić, Oliver Frljić otišao je korak dalje, barem na riječima i najavio spaljivanje Darwinove knjige “Porijeklo vrsta” ispred HNK Ivana pl. Zajca. Dobivši naređenje od načelnika Vojka Obersnela da to ne napravi, ostavio je novinare “Novog lista” bez senzacije, pa su se pokunjeni vratili, u trojkama, u zgradu svog mizernog jugoslavenskog biltena – iako zgrada, zbog dugova, već odavno nije njihova, kao što to nisu ni njihove misli!

Svaki put kad sam mazohistički raspoložen – ali spreman na smijeh! – uzmem knjigu “Marksistička filozofija XX veka” (Beograd, 1980.) i odmah se bolje osjećam. Onda znam da lupetanje Zorana Milanovića ima jednu povijesnu širinu i dubinu. Knjigu je sklepao Predrag Vranicki i predstavlja sve ono najgore što je komunistička pseudofilozofija smislila.

Lupetanje Predraga Vranickog imao sam prilike jednom slušati na terasi njegove dače u brdima iznad Bakarskog zaljeva i bilo je bljutavo neugodno. Naime, pričao je o nečem što ne postoji – o estetici kod Marxa!? O nečem što je podjednako stvarno kao renesansa kod Srba!

On svoju knjigu “Marksistička filozofija XX veka” otvara s velikom “filozofskom” trojkom: Plehanov, Lenjin, Buharin.

No, neodarvinizam nešto je stariji, vezuje se uz Karla Kautzkog koji se u u prikazima društvenog razvoja koristio nasljeđivanja i prilagođavanja. Buharin je ipak sve podigao na pravu razinu i postavio cilj “historijskom materijalizmu – prevođenje Hegelove dijalektike na jezik moderne mehanike.” Pomozi, Bože!

Filozofski Karl Marx nije ni kamenčić u Hegelovoj cipeli! Ozbiljna filozofija postoji samo na onoj liniji klasičnog njemačkog idealizma: Kant-Fichte-Schelling-Hegel, a za partijske sekretare dostaju ubrzani neodarvinistički tečajevi: “Superiornost Marxa nad Hitlerom – komunisti su pobili 100 milijuna ljudi, a nacisti mizernih 50 milijuna!”

Ili, kao što je to lijepo sažeo talijanski komunist i ideolog Antonio Gramsci: “Marksizam je filozofija, koja je i politika, i politika, koja je i filozofija.”

No, filozof Vjekoslav Mikecin, kad me je, jednom davno, vidio ljutitog zbog lupetanja Predraga Vranickog, samo je dobacio: “Ali, Periću, pa Vranicki nije filozof. On je komunist!”

A svi dobro znaju da komunisti priznaju samo sud partije! I UDBA-e! I Golog otoka! I da se se ne zamaraju religijskim glupostima dok idu u crkvu! Jer pravi komunisti i kad ide u crkvu to čini samo zato da popišu “klerikalne ustaše”!

U svakom slučaju, ljevičarski napad na ministra Šustara ulazi u anale svjetske političke gluposti i pokazuje se da je Zoran Milanović onaj koji će nastaviti veličanstveno podizati (bolje – spuštati!) letvicu (moralnu, političku, filozofsku) prema razvoju vlastite dijagnoze!

 

F. Perić/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content