Mirjana Rakić priznala suradnju s jugoslavenskim tajnim službama

Čelnica Vijeća za elektroničke medije i nekadašnja novinarka HRT-a Mirjana Rakić, gostujući u emisiji Nu2 potvrdila je redovite kontakte s jugoslavenskom tajnom ‘službom’, KOS-om JNA.

-Do 2005. nikad niste imali nijednu aferu, a onda postajete državni neprijatelj nakon istupa bivše kolegice i napisa Ivana Aralice koji su vas povezali s KOS-om i tajnim službama, dotaknuo se Aleksandar Stanković optužbi na njezin račun.

Na ovakav istup Rakić je hladnokrvno konstatirala da su to “radili svi vanjskopolitički novinari”, jer je to tako bilo i drukčije se nije moglo.
-U bivšoj državi novinari vanjske politike trebali su ispunjavati obrazac s kime smo se sastajali i razgovarali na putovanjima. To je bila obaveza svakog novinara – objasnila je Rakić.
Dakle, Rakić je javno je priznala da je surađivala s tajnim službama bivše Jugoslavije, nedemokratske totalitarističke tvorevine čije su oružane snage izvršile agresiju na Republiku Hrvatsku.

Podsjetimo, nekadašnji čelnik SZUP-a Smiljan Reljić pojasnio je ovih dana kako su u vrijeme vladavine Ivice Račana i Šime Lučina ciljano kompromitirane dotadašnje istrage o suradnji određenih novinara sa obavještajnim službama.

M.M./hrsvijet.net

1 comment

Odgovori

Skip to content