OTKRIVENA NOVA AFERA?! U što su utrošeni milijunski iznosi koje je Ministarstvo kulture doznačavalo HRT-u?

Interna kontrola na HRT-u upravo provjerava kako je utrošen namjenski novac dobiven iz proračuna, što bi moglo prerasti u novu aferu, javlja Direktno.hr. 

Naime, Ministarstvo kulture godišnje doznači HRT-u za Glas Hrvatske iznos od 10 milijuna kuna koji vodi Darija Marjanović. Ministarstvo kulture godišnje doznači HRT-u i 3,3 milijuna kuna za Sliku Hrvatske, koju je do otkaza vodila Karolina Krišto Vidović, a sad i to vodi Darija Marjanović.

“Sveukupno za Glas i Sliku Hrvatske HRT-u se iz proračuna godišnje doznači cca 13,3 milijuna kuna”, upozoravaju insiderski izvori.

“No, Darija Marjanović godišnje potroši cca 3,6 milijuna kuna na autorske ugovore i cca 400 tisuća na režije – plaće zaposlenika, a za gotovo sav ostali novac nema pravdanje i – prema njezinoj izjavi – ona preostali iznos ne smije nenamjenski trošiti!”, objašnjava insider direktno.hr.

Dakle, cca 6 milijuna kuna njezini šefovi s HRT-a ne daju da potroši namjenski za svrhu za koju Ministarstvo isplaćuje novac, te se na današnji dan 1.2.2016. ne može pravdati iznos od cca 6 milijuna kuna.

“Navodno je ista priča svake godine i Darija Marjanović na to uvijek upozorava, no na kraju se sav preostali iznos potroši nenamjenski, a navodno, Boris Sruk, ravnatelj PJ Poslovanje, sve zna o tome, pa se naknadno “pokriva” troškovima za emisije koje nemaju nikakve veze sa Slikom i Glasom Hrvatske, a sve te poslove “odradi” šefica računovodstva Nataša Drepetić”, pojašnjavaju upućeni u zbivanja na Prisavlju.

Trenutno Interna revizija HRT-a kontrolira navedene stavke.

“No, s obzirom na dosadašnja iskustva vrlo je upitan nalaz Interne revizije, koji naravno ne mora uopće utvditi nenamjensko trošenje novca dobivenih od Ministarstva kulture, iako bi morala”, navode insiderski izvori portala Direktno.hr.

Izvor: hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content