Predsjednica se u Londonu sastala s brojnim političkim čelnicima

Najavila je da će Hrvatska za Siriju i susjedne zemlje za humanitarnu pomoć izdvojiti milijun eura.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je sudionicima londonske donatorske konferencije najavila da će Hrvatska za Siriju i susjedne zemlje za humanitarnu pomoć izdvojiti milijun eura od 2016. do 2020., na marginama konferencije u Londonu sastala se s nizom političkih čelnika, priopćeno je u četvrtak iz njezinog ureda za odnose s javnošću.

U priopćenju se navodi da se na rubu konferencije hrvatska predsjednica sastala s predsjednikom Azerbajdžana Ilhamom Alijevim, s kojim je razgovarala o mogućnostima produbljivanja gospodarske suradnje, posebice u sektorima energetike i gospodarstva.

Sastala se i s kraljem Hašemitske Kraljevine Jordana Abdullhom II, s kojim je razgovarala o bilateralnim pitanjima i sigurnosnom stanju u našim regijama.

O bilateralnim pitanjima razgovarala je i s predsjednikom Švicarske Johannom Schneider-Ammannom, pri čemu je poseban naglasak stavljen na uključivanje Hrvatske u sporazum o slobodi kretanja osoba između EU-a i Švicarske.

Predsjednica Republike, stoji u priopćenju, susrela se i s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom te britanskim premijerom Davidom Cameronom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, s kojima je razgovarala o aktualnim temama u Europskoj uniji.

Susrela se i s predsjednikom Makedonije Gjorgeom Ivanovom te predsjednikom vlade Turske Ahmetom Davutogluom, kaže se na kraju priopćenja.

Autor: PolitikaPlus/Hina

Odgovori

Skip to content