PUTIN POSRAMIO MEDIJE: ‘Još pričate o Parizu, a kršćane u Siriji i ne spominjete!’

Svi samo upozoravaju, nitko ništa ne radi!

Predsjednik Rusije Vladimir Putin posramio je svjetske medije, zbog kako govori, neviđene dvoličnosti. Rekao je da je nevjerojatno da se još priča o napadima u Parizu koji su se dogodili prije nekoliko mjeseci, a da se šuti o drugim stvarima.

‘Napadi u Parizu su užasni. Zaslužuju spomen i sjećanja, ali možda upravo ovog trena umire neko dijete u Siriji ali Vi, svjetski mediji i svjetska javnost šutite. Što su oni gori od vas? Svaka suza i život su isti, prenesite svačiju bol podjednako pažljivo’, rekao je Putin, a prenijela je agencija AP.

Europski parlament ubijanje kršćana u Siriji i Iraku proglasio genocidom i svi šute

„IDIS/Daiš provodi genocid nad kršćanima i Jazidima te drugim vjerskim i etničkim manjinama koje se ne slažu s njegovim tumačenjem islama te je zbog toga potrebno poduzeti mjere u skladu s Konvencijom Ujedinjenih naroda o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida“ – stoji u Rezoluciji o sustavnom masovnom ubijanju vjerskih manjina koje provodi tzv. Islamska država, a koju je u četvrtak usvojio Europski parlament.

Raspravu i rezoluciju inicirali su zastupnici Europske pučke stranke, među njima i hrvatska zastupnica Marijana Petir. „Na prostorima koji su kolijevka kršćanstva i na kojima je kršćanstvo živjelo gotovo dvije tisuće godina, ono je danas suočeno s izumiranjem. ISIS sustavno i s namjerom zastrašuje i napada, ubija i protjeruje kršćane pritom uništavajući njihove crkve, kako bi cijela jedna religija u potpunosti nestala s prostora Bliskog Istoka. To se zove genocid. Važno je te zločine protiv čovječnosti nazvati pravim imenom kako bismo pokrenuli potrebne korake da se oni spriječe i zaustavili da se ikada više ponove“, rekla je Petir komentirajući usvajanje rezolucije kojom je Europski parlament zločine protiv kršćana nazvao genocidom.

Kršćani su najprogonjenija vjerska skupina na svijetu. Svake godine bude ih ubijeno više od 150 tisuća. Kršćani su najosjetljivija skupina u Iraku i Siriji gdje su stalna i sustavna meta napada takozvane Islamske države/Daiša. Kršćani u Iraku i Siriji žrtve su ubojstava, klanja, fizičkih napada, iznuda, otmica i mučenja; trgovine ljudima i seksualnog nasilja, nasilne konverzije na islam, nasilnog novačenja djece, a i kršćanska kultura se napada i uništava. Broj kršćana pao je u Iraku s 1.400.000 2003. godine na trenutno oko 300.000 te u Siriji s 1,25 milijuna 2011. godine na samo 500.000.

Međutim, tko je Islamska država i tko ju financira? Zar zaista zapad nije ništa kriv?

Barack Obama i SAD plaćaju ISIL-ovce. To je javna tajna koja, kako kažu masovni mediji, nikada nije dokazana. Osim što mnogi zaboravljaju da je Hillary Clinton javno priznala da je SAD financirao al-Qaedu. Međutim, uhvaćeni vođa ISIL-a, Yousef Al Selefi, tajnim službama priznao je da SAD i Barack Obama financiraju Islamsku državu. Priznao je da dobije 600 dolara za svakog dobrovoljca kojeg pošalje u Siriju, no o tome se i dalje šuti. I Vladimir Putin javno je optužio zapad za financiranje Islamske države a posljedično i za progon kršćana. Izvori financiranja ekstremista ISIL-a nalaze se u 40 država od kojih je nekoliko članica G20.’ rekao je Putin, šokirao svijet i sve je kao i uvijek stalo na tome – upozoravanju koje više nikome nije važno iako kršćani masovno umiru!

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content