SRPSKI MEDIJI O ‘KOLINDINOJ PLJUSCI NIKOLIĆU’: Predsjednica postavila pet uvjeta

Kabinet srpskog predsjednika Tomislava Nikolića neugodno je iznenađen uvjetima koji bi trebali biti ispunjeni ukoliko on želi posjetiti Zagreb, doznaje Blic.

Umjesto poziva na službeni posjet Zagrebu o kojem su već razgovarali, Kolinda Grabar Kitarović je poslala pet uvjeta koje bi Srbija trebala ispuniti. Ona od Srbije traži rješavanje pitanja nestalih u ratu, povratak imovine, kulturnog blaga i arhivske građe te rješavanje problema granice na Dunavu. Nikolić sam nije htio komentirati novonastalu situaciju.

Neslužbeno se doznaje pak kako Srbija neće učiniti ništa što bi moglo pogoršati odnose s Hrvatskom, a sve su ovo doživljeli kao pljusku. “Postavljanje uvjeta za susret Tomislava Nikolića i Kolinde Grabar Kitarović je pljuska hrvatske strane i vraćanje nediplomatkse geste Nikoliću. Kada je Vučić bio na inauguraciji hrvatske predsjednice, ona je prihvatila njegovu ponudu da dođe u Beograd. Nikolić je, međutim, rekao da je na redu njegov odlazak u Zagreb. I Srbija ima uvjete za njih, ali se sporna pitanja rješavaju prije svega na međuvladinoj razini”, rekao je ravnatelj Centra za regionalizam Aleksandar Popov.

Izvor: kamenjar.com

Odgovori

Skip to content