DAMIR KAJIN: MUP-om, pravosuđem, javnim poduzećima, tajnim službama i medijima upravljaju strukture bivše vlade

Predsjednik Istarskih demokrata, Damir Kajin, smatra kako bivša vlada i dalje drži većinu ključnih poluga vlasti, uključujući MUP, pravosuđe, javna poduzeća i medije 

-Ova Vlada teško da ičim upravlja. Upravljaju strukture bivše Vlade. Bivša Vlada drži pravosuđe, MUP, javna poduzeća, od Lutrije do Elektroprivrede, voda, cesta, drži medije, HRT (nema ravnatelja ali ima novinare), financije, tajne službe…- upozorava Damir Kajin u objavi na društvenim mrežama.

Ključni problem oko nepreuzimanja ključnih poluga vlasti vidi u Most-u.
-MOST kojeg su stvorile televizije bivše vlasti u ničemu se ne snalazi i najveća su moguća zabluda – smatra Kajin.

Pojasnio je kako to izgleda u praksi, tj. u Istri.
– Slučaj 1. O lažnim domovnicama govorio sam pred 2 godine. Nije riječ o 12, prije će biti 120. Zašto se taj slučaj otvara baš sada? Zato da bi se udarilo po HDZ-ovim ljudima. Zašto se čekalo toliko vremena?
Slučaj 2. Bale, Mitton… Zašto se amnestira dobro nam znana pojava? Tko stoji iza toga? USKOK! Tko kontrolira USKOK?
Slučaj 3., Falsificiranje policijskih dokumenata u slučaju G. List, a tvrdim, zabrana policiji, PNUSKOK-u da razriješi taj kriminal i to sve po ljudima bivše vlasti – poručuje Kajin.

Ne vjeruje u mogućnost prijevremenih izbora a današnji istup Darinka Kosora (HSLS) vidi kao upozorbu Most-u.
-Ovaj istup Kosora (HSLS) pritisak je na MOST da se trgne, ali daleko od toga da će doći do izbora što bi možda i bilo najbolje. Koliko god da bi isti paralizirali i onako paraliziranu i podijeljenu zemlju – upozorio je Damir Kajin.

R.H./hrsvijet.hr

Odgovori

Skip to content