Huffington Post otkrio ‘najbolje čuvane hrvatske tajne’

HRVATSKA JE IDUĆA VELIKA STVAR – Vis, Omiš, Hvar…

Blogerica američkog Huffington Posta najavljuje Hrvatsku kao iduće veliko turističko odredište za one koji traže ‘nevjerojatnu mješavinu avanture, sunca i mora’. U članku pod nazivom ‘Istražujući Jadran: vodič kroz najbolje čuvane hrvatske tajne’ Roslyn Kent navodi neka mjesta u Hrvatskoj za koje smatra da ih turisti moraju posjetiti.

‘Kada planirate put u Hrvatsku, Vis vjerojatno neće biti na vašoj listi stvari koje morate vidjeti – osim ako vam netko ne kaže za njega’, piše Kent. Kaže kako je u Hrvatskoj toliko nevjerojatnih i pitoresknih mjesta koje možete posjetiti da se teško odlučiti koja. Vis je, smatra, jedno od njih.

Na Visu, piše Kent, obavezno treba posjetiti uvale Stončica i Stiniva te popiti domaće vino.

Kent među najbolje čuvane hrvatske tajne svrstava i dvije plaže na Hvaru – Dubovicu i Zarače. Do njih je, preporuča, iz grada Hvara najbolje doći motociklom ili pak biciklom.

Na njenom popisu je i Omiš kojeg naziva ‘jednim od najboljih mjesta za pronaći avanturu u Hrvatskoj’. ‘Možete ići na rafting na Cetinu ili pak na adrenalinski spust žicom iznad vrhova drveća’, navodi ona.

Kent spominje i rt Kamenjak u Puli za kojeg kaže kako ‘graniči sa predivnim plažama, ali je i pun simpatičnih barova’. Na Kamenjaku se može i skakati sa stijene, posjetiti predivnu uvalu Sveti Mikula, no, treba pripaziti na lokalne nudiste…

Izvor: croexpress.eu

Odgovori

Skip to content