Karamarko komentirao cirkus oko Radmana

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko obratio se novinarima u Križevcima prije obljetnice stranke.

“Vijeće koje je izglasalo nepovjerenje Radmanu izabrano je jednoglasno u prošlom mandatu. Već sam nekoliko puta naglašavao da je ta televizija stranačka, a trebala bi biti javna. Nije bilo profesionalno i nije bilo dobro, mislim da je dobro što se predložila smjena Radmana. Pristrana, stranački i ideološki obojena. Ona bi trebala biti u javni servis, a ne da se određene političke opcije vrijeđaju i ostavljaju po strani”, rekao je Karamarko, na pitanje o smjeni ravnatelja HRT-a Gorana Radmana.

Upitan je li se prepoznao u najavi tužbi Gorana Radmana, protiv dužnosnika što su ga blatili u zadnje vrijeme. “Nisam se prepoznao u tome. Ja sam građanin koji plaća pretplatu i ne želim gledati ono što gledam na televiziji koju plaćam”, kazao je.

Karamarko je kazao da će se sastanak Domoljubne koalicije održati i da nema prekida u komunikaciji s Mostom. “Naravno da smo u komunikaciji, radimo u istoj zgradi. Zašto mislite da smo svi isti, da smo klonirani, da smo roboti?” Naveo je i da je kandidat za ministra branitelja “apsolutno gospodin Milijan Brkić”.

Komentirao je i najavu vojske na granici: “Ne razgovaramo samo o pokrivanju granične crte, ima puno ilegalnih prijelaza. Dosta država oko nas mijenja zahtjev oko nas da bi vojska mogla čuvati granice. U smislu supporta.” “Sutra ćemo se sve dogovoriti. Koalicijski partneri su zastupljeni u Saboru. Parlamentarne stranke nisu tada postojale. Negdje bi htjeli imati više pomoćnika, o tome možemo razgovarati. ‘Ajmo pokušati što možemo, to je ono što je osnovni princip. Moramo taj kvalitetni iskorak napokon napraviti, kolege iz Mosta imaju kvalitetne ljude i neke ćemo staviti”, osvrnuo se na sutrašnju sjednicu.

Komentirao je kada je očekivana smjena Lozančića. “Ja to očekujem, premijer očekuje ime novog kandidata, i vjerujem kad dođe novi prijedlog da će doći i do smjene”. “To je internacionalni projekt, dao Bog da povećamo promet toj luci. Zanima nas narod u ovom kraju. Poticanje poduzetništva, moramo imati investicije jer ih nismo imali četiri godine”.

Upitan je i kad će krenuti isplata tisuću eura za svako novorođeno dijete, pa je rekao da je Vlada osigurala 100 milijuna kuna u tu svrhu i poručio: “Računajte kad će vam se rađat’ djeca. Mala poticajna mjera, ali prije svega treba otvoriti nova radna mjesta da tih tisuću eura dobro dođe”.

“Dolazim na sve obljetnice HDZ-a jer je to jako bitno jer sam u direktnom odnosu s ljudima u stranci. Mislim da su zavrijedili da se s njima druži predsjednik stranke. Sam sam utemeljitelj i volim se družiti”, odgovorio je novinarima na pitanje zašto je došao na obljetnicu u Križevce.

Izvor: kamenjar.com

Odgovori

Skip to content