NAPADNUT BRUXELLES: Eksplozije u zračnoj luci i metrou!

TERORISTIČKI NAPADI – Eksplozije u zračnoj luci i metrou u Bruxellesu. Policija: Najmanje jedna osoba ubijena. Proglašeno izvanredno stanje!

Eksplozije su uslijedile samo nekoliko dana nakon što je u Bruxellesu uhićen najtraženiji bjegunac na svijetu, jedan od odgovornih za napade u Parizu, Salah Abdeslam

Dvije eksplozije odjeknule su jutros u zračnoj luci Zaventem u Bruxellesu. Prema prvim informacijama, ima ozlijeđenih i poginulih osoba, a nakon eksplozija belgijska vlada proglasila je najviši stupanj sigurnosti u toj zemlji.

3694e21625117ec5f5ef65a90722d7a9

Eksplozije su uslijedile samo nekoliko dana nakon što je u Bruxellesu uhićen najtraženiji bjegunac na svijetu, jedan od odgovornih za napade u Parizu, Salah Abdeslam.

Putnici se evakuiraju iz zračne luke, a eksplozija je odjeknula u blizini deska za check in aviokompanije American Airlines. Otkazani su svi letovi, a stopirane su i željezničke linije prema aerodromu.

10.20 sati – Belgijska TV kuća VTM javlja kako je 10 ljudi ubijeno u eksploziji na metro stanici u Maelbeeku. Stanica je to koja je udaljena 500 metara od zgrada Europske unije.

10.12 sati – Europska komisija ‘zaključala’ je svoje osoblje u zgradi. Naime, Kristalina Georgieva zadužena za osoblje u EK poručila je svima da ostanu u svojim kućama, ili u zgradi ako su na radnom mjestu.

10.10 sati – Zbog napada Bruxelles je u blokadi. Zatvorena je podzemna željeznica i zračna luka. Zatvoreni su i muzeji u cijelom gradu, piše Guardian.

10.02 sati – Belgijska televizija VRT piše da se u zračnoj luci dogodio samoubilački napad, prenosi Reuters. To još nije nitko službeno potvrdio. Dodaju i da je u eksplozijama u zračnoj luci poginulo 13 ljudi, a 35 ih je ozlijeđeno. Belgijska televizija RTBF je ranije, navodeći izvore iz bolnice, javila da je poginulo najmanje 10 ljudi, a 30 ih je ranjeno u zračnoj luci.

95c16721f06359c25c67a89fb45895ed

9.51 sati – TV France24 javlja da je pojačano osiguranje na pariškom aerodromu nakon eksplozija u Bruxellesu.

9.45 sati – Nekoliko osoba je ozlijeđeno u eksploziji u metrou

9.35 sati – Belgijska televizijska kuća RTBF poziva se na izvore iz bolnice prema kojima je najnamnje 10 osoba poginulo, a 30 ih je ozlijeđeno.

9.30 sati – Zbog eksplozija cijela podzemna željeznica u Bruxellesu je zatvorena.

9.27 sati – Belgijski mediji javljaju da se dogodilo još jedna eksplozija u Bruxellesu. Ovog puta na stanici metroa u blizini sjedišta Europske unije

9.12 sati – Policija je potvrdila da je jedna osoba ubijena.

– Jedna je osoba ubijena, a moguće je da ih je više – rekli su u belgijskoj policiji.

9.10 sati – Agencija Belga javlja da se prije eksplozije čula pucnjava te povici na arapskom.

Drugi izvori pak javljaju kako je više od 10 osoba poginulo, no te informacije još nisu službeno potvrđene.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content