NEMA DVOJBE OKO KANONIZACIJE: PAPA HRVATIMA ‘Proglašenje Stepinca svetim nije upitno’

Susret Pape i hrvatskog izaslanstva

Iako se u medijima u posljednje vrijeme prosipalo dosta spinova oko Stepinca, čini se kako će blaženi Alojzije Stepinac ipak ubrzo biti proglašen svetim. Papa se sastao s hrvatskim izaslanstvom u kojem su bili i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić te porečki i pulski biskup Dražen Kutleša, a izvijestili su kako Papa ne dvoji oko kanonizacije, bez obzira na novoosnovano tijelo za istraživanje uloge blaženoga kardinala Alojzija Stepinca prije, za vrijeme i poslije Drugoga svjetskog rata.

To je prenio zadarski nadbiskup Želimir Puljić, koji je nakon susreta s Papom gostovao na HRT-u, prenoseći Papine poruke o kanonizaciji.

Tako je dodao da je Papa Franjo poručio da će kanonizacija biti ubrzo, odnosno da ‘neće proći puno vremena’ do tog trenutka, kao i da sam Papa Franjo ni malo ne dvoji oko Stepinčeve ‘svetosti’.

Prepričavajući svoj susret sa Svetim Ocem, Puljuć je dodao da se Papa našalio rekavši da se sjeća Hrvatske te pritom u zezanciji opisao i mentalitet Hrvata. ‘Dalmatinci su glasni, jači, a Slavnoci su mirni’ rekao je Papa hrvatskom izaslanstvu.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content