HOĆE LI BITI KAZNENOG PROGONA? Marić: Porazni su rezultati revizije, dobro da Frljić više nije intendant

Najsvjetlija točka u kulturi je izvješće Državne revizije, a najtamnija točka u kulturi je nalaz Državne revizije, rekao je, uvjeren da u većini kulturnih ustanova vlada nered, nedisciplina, konfuzija i anarhizam – piše direktno.hr

Odlazak Olivera Frljića s mjesta intendanta HNK Rijeka komentirao je za direktno.hr HDZ-ov Goran Marić koji je i u Saboru prvi komentirao nalaz Državne revizije u kulturnim ustanovama.

Podsjetimo, HDZ-ov Goran Marić rekao je kako je državna revizija u prethodnim izvješćima utvrdila nepravilnosti u samom Ministarstvu kulture, odnosno da su bivši ministar i njegov zamjenik nezakonito koristili kreditne kartice te s njih podizali gotovinu, koju su tek po nalogu revizije u obrocima vraćali u državni proračun.

“To se sve događalo od 2012. do polovice 2014. kako ta tema nije zatvorena, a zamjenik tadašnjeg ministra je napao novinare i zastupnike prilikom imenovanja za ministra da je to monstruozna laž, onda je vrijeme da se to konačno utvrdi. Ako ovo nije točno što je pisalo u nalazu Državne revizije, predlažem da glavni državni revizor odmah sada uzme riječ i to demantira. Vrijeme je da se ta tema zatvori. Ako nisu točne te činjenice u nalazima Državne revizije, onda treba pokrenuti postupak smjene glavnog državnog revizora. Ali, ako su te činjenice točne, onda je vrijeme da nadležne državne institucije prestanu spavati”, rekao je Marić.

Najsvjetlija točka u kulturi je izvješće Državne revizije, a najtamnija točka u kulturi je nalaz Državne revizije, dodao je, uvjeren da u većini kulturnih ustanova vlada nered, nedisciplina, konfuzija i anarhizam. Nema, kaže, ustanove koja se nije ogriješila o računovodstvene standarde. Zato je ustanovama u kulturi potrebno financijsko opismenjavanje, a to možemo ne samo izobrazbom postojećih, nego promjenama postojećih, naglasio je Marić.

Komentirao je i odlazak intendanta Frljića iz HNK Ivana pl. Zajca.

“Nalazi državne revizije su porazni za HNK Rijeka. Ti nalazi se ne odnose na vrijeme intendanta Olivera Frljića, ali ne ulazeći u razloge zašto odlazi, smatram da je dobro da ne bude više intendant”, zaključio je Marić za direktno.hr.

Odgovori

Skip to content