HSP: Spava li naša diplomacija dok se opet javljaju ‘ugroženi’ velikosrbi?

Hrvatska stranka prava reagirala je na prosvjednu notu koju je srbijansko ministarstvo vanjskih poslova uručilo hrvatskom veleposlaniku u Beogradu Gordanu Markotiću. Reakciju koju potpisuje predsjednik HSP-a, Daniel Srb, prenosimo u cijelosti:

Država koja na čelu ima četničke vojvode i nikada se nije ogradila od veliko-srpske politike uručila je prosvjednu notu veleposlaniku Republike Hrvatske u Beogradu g. Markotiću.

Pozivajući se na neadekvatne izjave dužnosnika RH, pa čak i na tribinu na kojoj je sudjelovao dragovoljac Domovinskoga rata Marko Perković – Thompson u stvari pokazuje kako je veliko-srpska ideologija konstanta u Republici Srbiji.

U prosvjednoj noti opet naglašavaju ugroženost srpskog naroda u Hrvatskoj, a svjedoci smo kako je u nedavnoj prošlosti na krilima te iste „ugroženosti“ započela balvan revolucija i agresija na Hrvatsku. Pripadnici srpske manjine u Hrvatskoj imaju prava kao nacionalna manjina koje nema niti jedna nacionalna manjina u Europi dok Hrvati u Srbiji nemaju nikakva prava.

To licemjerje srpske politike potpomognuto predstavnicima srpske politike u RH, a ne političkim predstavnicima Srba u Hrvatskoj poput Pupovca je već viđeno na našim prostorima, a ono što je najtragičnije na štetu je srpske manjine i nimalo ne pridonosi suživotu u RH. Suživot srpske manjine i hrvatskog naroda očito nije nikada ni bila politika Srbije.

Zbog svega navedenog Hrvatska stranka prava traži od Predsjednice i Ministra vanjskih poslova da pod hitno pozove veleposlanika RH g. Markotića na konzultacije u Zagreb.

Pokažite da je Hrvatska suverena država, punopravna članica EU i NATO-a, da postoji hrvatska diplomacija koja radi u interesu Republike Hrvatske.

Stava smo kako sa Srbijom možemo imati uređene odnose tek onda kada se Srbija ogradi od veliko-srpske politike, lažne ugroženosti srpske manjine u Hrvatskoj i odustane od pretenzija na hrvatski teritorij.

Odgovori

Skip to content