JURE VUJIĆ: Mesićev govor graniči sa psihopatologijom

Pravnik i politolog Jure Vujić, pročelnik Odjela za politologiju “Matice Hrvatske”, nedavni istup Stjepana Mesića u Jasenovcu vidi kao pokušaj odvraćanja pozornosti od povijesnih činjenica i zločinačke prakse jugokomunističkog režima.

-Mesić nastavlja nametati hrvatskom javnom prostoru poznatu iskrivljenu tezu da su oni koji traže istinu i priznanje komunističkih zločina mračni desničarski povijesni revizionisti ili “ustaše” koliko to tragikomično može zvučiti – istaknuo je Vujić u ekskluzivnoj izjavi za HRsvijet.

Mesićev istup u Jasenovcu smatra odrazom relikta postkomunističke totalitarne svijesti i mentaliteta koji graniči sa psihopatologijom.

-Zapravo njegova izjava da treba bojkotirati izjednačavanje fašizma i antifašizma (komunizam) odraz je relikta postkomunističke totalitarne svijesti i mentaliteta u Hrvatskoj koji graniči sa psihopatologijom, i protiv kojega se treba boriti sa europskim instrumentima suočavanja sa totalitarnom prošlošću (nacizam i komunizam) – ocijenjuje Vujić.

Vjeruje kako se radi o pokušaju odvraćanja pozornosti od povijesnih činjenica i zločinačke prakse jugokomunističkog režima.

-Danas kada Europska Unija obilježava Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima, svi oni koji ne priznaju masovne zločine i žrtve počinjene u ime tzv.antifašizma i komunizma klasični su negacionisti, koji nastoje odvratiti pozornost hrvatske javnosti od povijesnih činjenica jugokomunističke vladavine i zločinačke prakse – zaključuje Vujić.

R.Horvat/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content