HODAK: HND je opskurno društvo, odjednom silni fašizam zavladao Hrvatskom!

HND je stotinu puta do sada imalo priliku stati na stranu novinara. Pogledajte tko su sve članovi HND-a, od predsjednika pa nadalje, kazao je Hodak, za Direktno.hr.

Na današnjoj video konferenciji u Hrvatskom novinarskom društvu (HND) za vrijeme dok je Predsjednica govorila o slobodi medija, skupina lijevih novinara puštena je u prostoriju gdje su razvili transparent ‘Hrvatska vlada ubija medije’ i počeli glasno zviždati zviždaljkama. Zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak za direktno.hr komentirao je taj nemili događaj.

“To je ta farizejština i dvostruki kriteriji. Za mene je vijest dana nešto drugo, Jutarnji je objavio vijest o momku koji je crtao četničke grafite i da je kažnjen zatvorom od 30 dana. On se branio načinom koji se točno može odnositi na HND. Rekao je da je crtao četničke grafite zato jer mrzi nacionaliste. To je jako duboko. Dakle, sve je dozvoljeno osim onoga što se nama ne sviđa”, rekao je Hodak.

Objašnjava kako HND ne ispunjava svoju funkciju.

“HND je stotinu puta do sada imalo priliku stati na stranu novinara, na stranu Karoline Vidović Krišto koja je opet suspendirana na HRT-u jer je opet govorila protiv pedofilije i zalagala se za lustraciju. Praktički je dalo za pravo Radmanu kad je Vidović Krišto otpustio, a HND se nije niti jednom riječju zauzelo za svoju novinarku jer je to čista ideologija”, kazao je.

Hodak se osvrnuo na dvostruka mjerila kad su u pitanju zaštite prava novinara.

“Ako netko u Splitu Anti Tomiću skine šešir s glave i s njim pobjegne HND će tvrditi da je to fizički napad na Tomića iako to s fizičkim napadom nema nikakve veze. Bilo koja situacija koja se njima ideološki ne sviđa oni odmah reagiraju na način da ekskomuniciraju tu osobu, javno cinkare Hrvatsku po svijetu. Nedavno je jedna francusko-njemačka kompanija snimila film ‘Fašizam u Europi’ i u njemu je RH u naslovnoj ulozi, da je najviše fašistička zemlja u Europi, što je čista glupost ali to je ta denuncijanska internacionala koja je u RH na djelu”, rekao je Hodak.

Smatra da je Predsjednica trebala očekivati da će doživjeti takav tretman od HND-a.

“Pogledajte tko su sve članovi HND-a. Od predsjednika HND-a pa nadalje. To je sve lijeva internacionala. Jesu se kada javili ili zviždali dok je SDP bio na vlasti, nikada. Jer kad su oni bili na vlasti nije bilo ni fašizma, bile su neke zmijice, ali fašizam nikako. Sad odjednom silni fašizam zavladao Hrvatskom, raznorazne nekrofilske udruge zna se kojeg profila krstare Hrvatskom, neprekidno organiziraju proteste, traže nekakva svoja prava”, rekao je Hodak.

Smatra da Vlada nije napravila dovoljno, a televiziju ističe kao najbolji dokaz.

“Danijela Trbović i dalje vozi svoju ‘Bez veze’ emisiju, vrijeđa Hrvate, vrijeđa branitelje. Nitko je ne dira. Vidović Krišto ponovi ono što je interes svih nas, da se pedofilija u začetku izbaci iz društva i da je potrebna lustracija, barem djelomična i odmah je suspendirana od strane sadašnjeg vodstva HRT-a. Novokmet i dalje vodi svoje emisije, pogledajmo goste koje dovodi. Nije se promijenilo ništa. Ova Vlada očito nema ni snage, ni volje da kriptokomunistički sloj koji je debelo u ovom društvu, iskorištava ovo društvo i živi na grbači ovog društva makne u stranu i da budu jasni kriteriji”, kazao je.

Smatra da HND ima ‘prste’ u medijima te da će manipulacijom javnosti potisnuti reforme koje ne odgovaraju ljevičarima.

“Jednog dana će oni maknuti ministra Hasanbegovića jer su vrlo uporni, jer imaju medije. Još je Napoleon kazao: onaj tko ima medije ima vlast. Mediji su uvijek bili ljevičarski i tu nema pomoći. Osobito HND koje je jedno opskurno društvo. Njima je bio Pukanić novinar godine i Dežulović i Ivančić itd, to je sve ista ekipa i ja od njih ne očekujem nikakvu objektivnost iako je osnovna stvar u novinarstvu barem minimalna objektivnost. Zato se u cijelosti slažem s Lavom Trockim koji je rekao da su novinari intelektualni proleteri”, rekao je Zvonimir Hodak za portal Direktno.hr.

Odgovori

Skip to content