Kukanje i naricanje srpske “nejači” u Hrvatskoj

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović, jedini zaista ozbiljan ministar u aktualnoj hrvatskoj vladi, postavio je neke stvari na svoje mjesto! Naime, nakon niza četničkih kulturnih derneka po Hrvatskoj, on je jednostavno srezao dotacije raznim kulturnim vojvodama i nastala je panika!

Nikica Petković, nepismeni crnogorski predsjednik Hrvatskog (u stvari Jugoslavenskog!) društva pisaca, potrčko starog Titinog gardiste Velimira Viskovića, kuka kako je teško kad je “ustaša” Hasanbegović nasrnuo na jugoslavenske junačine!

Petković kaže: “Imenovanjem Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture, a i njegovim konkretnim potezima kultura je izgubila prostor autonomije i postala prostor za provođenje ideoloških čistki. Mi ćemo naći načina kako opstati sa smanjenim sredstvima, no kriteriji po kojima se raspodijelilo novac su arbitrarno ideološki i pitam se kako si uzimaju za pravo dijeliti ljude na podobne i nepodobne. Kako objasniti da Daša Drndić, višestruko prevođena i nagrađivana književnica koja promovira hrvatsku književnost i kulturu u svijetu za svoju obljetnicu nije dobila ni lipe od Ministarstva kulture, a dalje, da ne spominjem da Rade Šerbedžija ni od Grada Zagreba ni od Ministarstva za isto nije dobio ništa, izjavio je Petković za tportal zaključivši da je posebno drastičan primjer Interlibera kojem nije odobreno ništa.”

Uvijek je komično kad se mrzitelji Hrvatske žale da ih “ustaše” ne razumiju! Daša Drndić, zvana Dandara, najpoznatija je kao “devojka srpskog pisca Danila Kiša od pre pola stoleća” – i to je sve što bi o njoj trebalo reći! “Lepi Rade Šerbedžija”, načet imbecilnim holivudskim filmovima u kojima glumi glupe ruske i srpske kriminalce i teroriste, nešto je nesretan što ne može da živi k’o Bravar na Brijunima, pa kuka jer nema para za polo! A Srbin bez pola je k’o Hrvat bez golfa!
Magdalena Vodopija (djevojački Obradović!) nešto kuka u vezi srpskog festivala knjiga u Domu hrvatskih branitelja (!) u Puli, pa je tako za T-portal rekla: “… da su preko vikenda održali izvanrednu skupštinu Sajma i zaključili da će sajam raditi, no vrlo brzo morat će odlučiti kako kreću u proces snalaženja. Sutra imamo Savjet sajma na kojem ćemo razgovarati kako dalje, no sigurno je da ćemo se žaliti na odluku Ministarstva kulture. U nevjerici smo jer je velik problem taj ogroman novac koji nismo dobili nadoknaditi na polovici godine kad već imamo dogovorena gotovo sva strana gostovanja, rekla je u razgovoru za t-portal direktorica pulskog sajma Vodopija te dodala: To je rušenje svega što smo radili. Ne može se nazad, što, da radimo međunarodne skandale? zapitala se.

Treći zabrinuti Srbin, Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara, rekao je da problem smanjenja sredstava pulskom sajmu, Interliberu te ostalim događanjima koja podupiru, postaje i problem Zajednice nakladnika te je za srijedu najavio proširenu sjednicu Vijeća Zajednice kako bi zajednički zauzeli stav o trenutačnoj situaciji. Nakon toga krećemo u razgovore s ministarstvima kulture i obrazovanja. S MZOS-om uopće nemamo komunikaciju, stvari se odvijaju jako sporo, a to što se odvilo, nije dobro, rekao je Nejašmić.

Mišo Nejašmić je Srbin iz izdavačke kuće “Jasenski i Turk” (u kojoj nema ni Jasenskog, ni Turka!), a koja je vizionarski 2011. izdala bezveznu biografiju mladog bezveznog antifašističkog husky-manekena Zorana Milanovića, lidera moćne Srpske demokratske partije i borca za “Regijon od Kalemegdana do Dorćola”! Po kojem će da šetaju “Riječanka iz Beograda” Daša Drndić i njen dečko (pokojni!) Danilo Kiš, uz “Riječana” Radu Šerbedžiju, koji je snimao srpske filmove u okupirnaom Vukovaru, uz “Puležanku” Magdalenu Obradović, koja se oduvijek borila za srpsku Pulu. Cvijeće će u “Kuću cveća” nositi Nikola Petković, Bakranin, Crnogorac, Jugoslaven od stoljeća sedmog, komunist i antifašist od stoljeća devetog, nepismen – oduvijek!

Bilo je tragično vidjeti koliko su se tijekom jadne proslave Prvog svibnja (za Jugoslavene Prvog maja!) u Ronjgima komunistički mediji trudili sakriti potpuni debakl Zorana Milanovića, te “Buce i Srđana” (Obersnela i Komadine), pred nikakvim brojem umirovljenih komunista!
I poslije bravara – Bravar s Brijuna!

F. Perić/hrsvijet.net

1 comment

  1. Ljiljana kovacevic

    Lepi Rade nije kukumavcio barem ne do sada ali ne moze odoljeti Josipovicevom sarmu

Odgovori

Skip to content