MARKO JURIČ: Na Dan slobode medija ponovno je suspendirana Karolina Vidović Krišto

Danas na Dan slobode medija ponovo je na HRT-u suspendirana Karolina Vidović Krišto. Razlog je taj što je iznijela neke podatke o tzv. spolnom odgoju.

U pregledu domaćeg tiska Vidović Krišto je za emisiju Studio 4 koja je emitirana u ponedjeljak ujutro na HRT 4, navela kako se “takozvani spolni odgoj temelji na pedofiliji” te je navela: ‘Novi list navodi i kako je u Hrvatskoj zaštita zdravlja postala ideološko pitanje. Pozivaju se na izjave ginekologa Dubravka Lepušića koji odaziv mladih na cijepljenje protiv HPV-a smatra katastrofalno lošim. Nastavlja kako je to posljedica dolaska desničara i konzervativaca na vlast. Podsjetimo, Dubravko Lepušić jedan je od trojice glavnih autora takozvanog spolnog odgoja koji je temeljen na pedofiliji, a koji je i dalje u hrvatskim školama”.

Osim ovog sporan je još jedan njen komentar o slovenskom šefu OZN-e Ivanu Matiji Mačeku, a kojemu je slovenska vlada ovih dana podigla spomenik. Naime, Ivana Matiju Mačeka slovenski mediji zovu koljačem, a glavni domaći mediji su prešutjeli taj dio informacija o kontroverznom Matiji Mačeku te su izvijestili kako se radi o podizanju spomenika povodom obljetnice 70 godina oslobođenja. Zbog tih je komentara Vidović Krišto “do daljnjeg udaljena” iz Studija 4. U objašnjenju s HRT-a stoji da je razlog suspenzije ‘nepridržavanje profesionalnih standarda odnosno iznošenja osobnoga mišljenja’.

Izvor: Marko Jurič/fb

Odgovori

Skip to content