Molitva – Subota, 14. svibnja

Božja prisutnost

A sada svoje misli uzdižem k tebi Gospodine.
Ostavljam po strani sve svoje brige i zanimacije
i tražim odmor i okrepu u tvojoj blizini.

Sloboda

Trebam se isključiti iz buke; izdići se iznad buke;
buke koja prekida uspostavljen odnos, koja razdvaja.
Trebam se vratiti slušanju Boga.

Svjesnost

Kada osjetim toplinu sunca na licu,
svjestan sam tvoje prisutnosti u ovome svijetu.

Riječ Gospodnja

Iv 15,9-17
U ono vrijeme reče Isus svojim učenicima: “Kao što je Otac ljubio mene, tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi. Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi; kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga te ostajem u ljubavi njegovoj. To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna.
Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam. Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar; vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga. Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime. Ovo vam zapovijedam: da ljubite jedni druge.”

Nekoliko misli o današnjem odlomku iz Svetog pisma:

Radost nije očito čuvstvo koje vežemo uz čuvanje Božjih zapovijedi. Međutim vršenjem najveće od svih zapovijedi dat ćemo i primiti ljubav koju isusovac, Teilhard de Chardin, opisuje kao ” najuniverzalniju, najstrahovitiju i najtajastveniju kozmičku silu. Ljubav je prvotna i univerzalna psihička energija. Ljubav je tajna rezerva energije; ona je kao krv duhovne evolucije.”
S Teilhardom molim: “Veličanstveni Kriste, čiji božanski utjecaj leži u srcu svega; ti čija moć je neumoljiva kao i svijet i topla kao život; ti čije ruke zaklanjaju zvijezde; ti si prvi i posljednji, živi, mrtvi i ponovno uskrsnuli; ti si onaj komu naše biće vapije čežnjom velikom kao svemir; uistinu si naš Gospodin i naš Bog! Amen!”

Razgovor

Neka me tvoj Sveti Duh vodi
u mojim odnosima prema drugim ljudima.
Daj da pažljivo koristim dar govora.

Zaključak

Zahvaljujem ti Gospodine što sam mogao provesti nekoliko trenutaka nasamo s tobom.
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda
i u vijeke vjekova.

Izvor: prostorduha.hr

Odgovori

Skip to content