POLAKO, ALI SIGURNO ZATVARA SE KRUG OKO ZLOČINCA TITA: Hrvatski “Krug za trg”

Hrvatski “Krug za trg” – Dragi domoljubi, polako, ali sigurno zatvara se krug oko diktatora i zločinca Tita, a istina nezaustavljivo kuca na vrata i adrese njegovih idolopoklonika.

Ovogodišnji, jubilarni prosvjed protiv Tita i komunističkog totalitarnog režima mogao bi biti i posljednji, ako u svehrvatskom zajedništvu pošaljemo snažnu poruku, trenutnoj vladajućoj političkoj nomenklaturi. Gospodin Milan Bandić ako hoće, može jednim potezom pera sprati tu ljagu sa trga i sa ulica našeg bijelog grada Zagreba i tako dati primjer gradovima u cijeloj Domovini.

Ohrabrimo gradonačelnika, ohrabrimo Domoljubnu koaliciju, kako bi konačno promijenili ime jednog od naših najljepših trgova.

Nedopustivo je da se „Trg“ isprepleće sa ulicama mučenika i hrvatskih uglednika koje je Tito poslao u mučeničku smrt, nedopustivo je da u istom gradu stoji „Stepinčeva stijena“ Stepinčeva katedrala i trg Stepinčevog mučitelja i ubojice. Nedopustivo je i beskrajno licemjerno da nam se u glavnom gradu Hrvata, s uglova najljepšeg trga, svojevrsnog hrama umjetnosti i hrvatske baštine, svakodnevno „ceri“ ime zločinca koji je u smrt poslao nekoliko stotina tisuća Hrvatica i Hrvata u jedno klasičnom megaubojstvu po uzoru na svog učitelja Staljina.

U godini milosrđa, u ovim velikim tjednima stradanja i molitve za naše premile, okupimo se, i u dostojanstvu, miru, ljubavi i molitvi tražimo ono što bi i dragi Bog od nas tražio. Tražimo istinu, tražimo da imena naših trgova, ulica, obala nose istinski velikani hrvatske povijesti i hrvatske državotvorne misli.

Na ovogodišnjem 10. po redu prosvjedu istinu će svjedočiti gospodin Roman Leljak, veliki prijatelj Hrvatske i nevjerojatno hrabar čovjek koji traga za istinom više nego i jedan od nas. Pozdravimo ga danas toplom dobrodošlicom, ohrabrimo ga da konačnu uđe i u hrvatske arhive i donese nam istinu na svjetlo dana. Ohrabrimo ga kako bi ON ohrabrio naše povjesničare i političare na putu prema istini bez koje ne će biti pomirenja u hrvatskom narodu, pomirenja o kojemu je sanjao naš velikan među velikanima, predsjednik Tuđman.

Govorit će nam i gospodin Milan Kovač, jedan od utemeljitelja HDZ-a, mudar političar s višegodišnim iskustvom i domoljub s mudrim porukama.

Na Trgu će se čuti nove domoljubne pjesme, posvećene Hudoj jami, posvećene, Bleiburgu, križnim putevima, posvećene našem Svecu i hrvatskim velikanima. Bit će to svojevrsna promocija i praizvedba novih domoljubnih pjesama kao znak da domoljublje u stihu i pjesmi nije zamrlo. Taj dio umjetničkog programa bit će još jedan dokaz da je hrvatska domoljubna kultura bila duboko zaključana iz „sedam debelih zidova Hude jame“, a sada nezaustavljivo kreće prema svjetlu dana.

Okupimo se, zapjevajmo i pomolimo se za Domovinu. Neka se čuje krik za istinom i ona praiskonska čežnja hrvatskog naroda za svojom slobodnom Domovinom kakvu smo vjekovima sanjali. Neka se čuje krik za istinom, jer samo istinom možemo dovršiti stvaranje Domovine i dovršiti viziju našeg dragog predsjednika Tuđmana.

Kazimir Mikašek-Kazo/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content