Postignut kvorum, ukinut Mesićev ured

11:01 – Karamarko: Neću odstupiti jer to traži notorni gubitnik Zoran Milanović

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u srijedu kako vjeruje da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključiti kako u njegovu slučaju nije bilo nikakvog sukoba interesa istaknuvši kako ne misli odstupiti jer to traži “notorni gubitnik Zoran Milanović”.

“Čekamo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa za koje vjerujem da će zaključiti ono što je istina, a to je da nema nikakvog sukoba interesa. Odstupiti zato što to traži tko? Tko traži da odstupim, notorni gubitnik Milanović koji je u protekle četiri godine upropastio državu”, kazao je Karamarko novinarima prije početka sjednice Vlade upitan hoće li odstupiti s svojih funkcija.

Napominjući kako je SDP-u normalno da nešto i traže upitao se je li HDZ od Milanovića tražio da odstupi u vezi s aferom s njegovim bratom, što je bila realnija afera od ove “izmišljene afere”. “Razgovarat ćemo o svemu kada Povjerenstvo donese svoje odluke, a odstupiti zato što to traži SDP – nećemo danas pričati viceve”, poručio je.

Karamarko je kazao i da poslovna suradnja njegove supruge Ane Karamarko i njegova prijatelja Josipa Petrovića, inače savjetnika mađarske naftne kompanije MOL datira iz 2012. dok još nije bio predsjednik HDZ-a, a 2014. je pokrenuta arbitraža između Hrvatske i mađarskoga MOL-a oko upravljačkih prava u Ini.

“Malo stavite datume pa ćete vidjeti koliko je sve to nelogično i stavljeno na hrpu da se stvori sada već jedna glupa priča”, kazao je.

Karamarko je, upitan je li izgubio podršku Mosta ako dođe do glasovanja o njegovu opozivu, ponovio kako svi čekaju stav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Ako ono odluči ono što je istina, tj. da nema nikakvog sukoba interesa, onda vjeruje kako će Most na taj način i postupiti. Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a poručio je i da je na sve spreman, pa i na saborsko istražno povjerenstvo, jer je istina na njegovoj strani.

10:52 – Zastupnici u Saboru izglasali su izmjene Zakona o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske nakon prestanka obnašanja dužnosti, kojima se bivšem predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću ukida trajno pravo na ured, vozača i službeno vozilo. 81 zastupnik je bio ‘za’, četiri suzdržana i 44 su bila protiv.

10:34 – Zastupnica Mosta Ines Strenja Linić kazala je kako se željelo pojednostavniti osobama s Downovim sindromom, no da sustav prošle vlade nije bio dobar.

– Mi smo na vlasti tek tri mjeseca, a ne sedam. Problem je u kadrovskoj ekipiranosti onih koji su to trebali odraditi. Plan prošle Vlade činio se dobrim, ali je razočarao u praksi. Nema dovoljno stručnjaka koji trebaju provesti vještačenje. Radi se o sporadičnim slučajevima kojih je nešto više od 20. Radi se o prvostupanjskim rješenjima i gledali smo kako to u drugostupanjskom rješenju vratiti kako bi ta djeca dobila naknadu za svoj invaliditet. Sazvali smo već sutra sastanak s udrugama kako bi vidjeli gdje su napravljeni propusti. Problem je i roditelja njegovatelja i to ćemo riještiti. Ova vlada nije učinila pogrešne korake, samo pokušavamo ispraviti one iz prošle vlade – kazala je Strenja Linić.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

 

Odgovori

Skip to content