SPLIT: Sedmodnevno Jerihonsko bdijenje za Domovinu

U srednjovjekovnoj crkvici Sv. Trojice na Poljudu u Splitu (iza Pomorske škole) 1. lipnja u 19 sati počinje danonoćno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom pod nazivom „Sedam Jerihonskih trublji za domovinu“.

Bdijenje je organizirano na spomen Branimirove godine 7. Lipnja 879.godine i namjenjeno je molitvi za jedinstvo i slogu hrvatskog naroda po zagovoru svetih mučenika. Klanjanje će trajati 7. lipnja u 16.30 sati. Mise su svakog dana u 19 sati, a posljednjeg dana u 15.30.

Organizatori su župni ured sv. Trojice, Molitveni savez Legije Srca Isusova i Marijina, Koordinacija štovatelja Božjeg milosrđa Split, Hrvatska udruga Benedikt i molitvene zajednice Splita i okolice.

MISIJA / SPLITSKO – MAKARSKA NADBISKUPIJA

2 comments

  1. Marija Perkovi8c

    divna inicijativa za ovo bdijenje BOG CE POMOCI HRVATSKOJ U OVOM TEŠKOM PERIODU ,KAO ŠTO JE POMAGAO I DO SADA. ZAR DOMOVINSKI POBJEDA U RATU 1991 NIJE PRAVO ČUDO,
    MARIJA IZ SPLITA

  2. Nikola

    Jaka simbolika:sedam dana, uz Kovčeg Saveza, Izraelci su trubljama obilazili grad Jerihon koji se razrušio pred njihovim očima. Pala je prva prepreka(grad) nakon prijelaza Izraelaca preko Jordana, također po suhome kao i preko Crvenog mora. Vjerujem da će pasti i prepreke pred moliteljima u crkvici Sv. Trojice. Bravo, podrška je i moja tu, tj. moliti ću u te dane ovdje na Visu, a gledati ću doći makar na nekoliko minuta u crkvicu Sv. Trojice.
    Pozdrav vam u Kristu!

Odgovori

Skip to content