SRBI U BANJA LUCI KAO GOSTA UVRIJEDILI REINERA: Napustio Skupštinu R. Srpske

SKANDAL – Nakon njegovog odlaska Željka Stojičić je izrazila žaljenje zbog toga navodeći da je u pitanju stvar protokola koji je organizirao ovaj sastanak

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner odbio se obratiti novinarima nakon sastanka s delegacijom Narodne skupštine Republike Srpske u Banja Luci, jer iza govornice u ovoj instituciji nije bilo zastave Republike Hrvatske.

On se danas u službenom posjetu Narodnoj skupštini RS sastao sa potpredsjednicom Narodne skupštine RS Željkom Stojičić. Nakon sastanka Reiner je s domaćinom stao za govornicu, ali je nakon upozorenja članova svog tima da nema zastave Hrvatske, izjavio da se ne može obratiti jer nije uobičajeno da se obraća s mjesta na kojem je samo zastava domaćina.

Nakon njegovog odlaska Željka Stojičić je izrazila žaljenje zbog toga navodeći da je u pitanju stvar protokola koji je organizirao ovaj sastanak.

Iz NSRS su naveli da se radi greška u protokolu.

Govoreći o susretu s Reinerom istaknula je da su vodili konstruktivan razgovor o pitanjima značajnim za RS u Hrvatsku kao što je izgradnja mosta na Savi, odlaganje radioaktivnog otpada, i zagađenje na koje utiče Rafinerija Brod.

Nakon sastanka u Narodnoj skupštini RS Reiner je otišao na sastanak s Franjom Komaricom, biskupom banjalučkim.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content