STRAŠNO: Već se skoro puna 24 sata nitko iz državnog vrha nikome nije ispričao!

Čudo, dogodilo se neprihvatljivo čudo, jer već 24 sata nema isprike za ustašluk ondašnji i ustašluk današnji, i to zamislite s nijedne razine vlasti u nas, kao ni od nijedne znanstvene ili nacionalne ustanove u Hrvatskoj, a još jučer i danima prije jučer – svi izvještaji su brujali takvim izjavama naše predsjednice i naših predsjednika na naslovnicama svih medija!

Stoga pitam što misli – HAZU, Sveučilište, Matica Hrvatska, Olimpijski odbor i ministarstava te županije i svi gradovi, općine i mjesni odbori u njima, kao i dječji vrtići – o potrebi svojih napada na toliko snažni fašizam u nas danas? Zašto nastalu prazninu ne popunite svojim izjavama o strašnom rastu ustaštva u nas? Zar se ne čuju najave iz ”oporbene vlade u sjeni” da pripremaju još veću graju i Hrvatskom i Svijetom o tome, pa priključimo se svi?! Zar ne vidimo da se upravo i jedan glumac u akciju snažno uključio, iako se svima čini da zapravo brani samo svoju ”djedovinu”? A oporbeni uvaženi saborski brbljavac kuri vatru dodajući da on nema ništa protiv da Srbija sudi hrvatskim braniteljima na području cijele bivše Juge! Pamet da nam stane! A Badinterove zaključke nisu pročitali ”ni mi, ni oni”, ali niti Europljani!

Sluge pokorni, izgleda svako svom tuđinu, sretni manjinci, koji u Hrvatskoj nikako i nikako da postanu ravnopravni većinskom narodu, jer zamislite u nas imaju veća prava od njih, pa bi sada mijenjali ministre i vlade te tako sve dok sasvim ne unište domovinu u kojoj tako dobro žive! Gdje to ima, a smijati će se sve dotle dok nam vlast ne prijeđe sa istočnim susjedima, ali i s Talijanima – na bilateralno dogovaranje, pa kako Hrvatima u njih, tako njima u nas! U tu i takvu situaciju ne dobru po Hrvatsku – umiješali su se i neki strani veleposlanici, a među njima i njezina ekselencija američka veleposlanica suorganizatorica zločestog događaja u HND-u, koji svi povjerovaše u jugosrbofilske laži. Gdje su utuci naše diplomacije? Mi po, čini mi se, peti put povjerovali u najavu iz SAD o podršci za gradnju LNG terminala na Krku, a čuje se da se takav već gradi u Kopru za opskrbu istog područja?!

U to vrijeme, onako ispod žita, g. Orepić plemeniti od Mosta stvara u Hrvatskoj regije kakve zapravo jedino Srbija želi, a upravo se očekuje i pravorijek gđe Jurline. Može li se to bez referenduma?

Umjesto ubrzanim putom u zemlju Nedođiju, iznjedrimo novog Tuđmana, Orbana, a ispričavati se prestanimo! Nemamo komu!

Božidar Ručević/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content