PUPOVAC U BEOGRADSKIM MEDIJIMA POPLJUVAO KATOLIČKU CRKVU I HRVATSKU VLAST

“Nova vlada potpuno je isključila Srbe i druge manjine iz svog programa, a uključila ekstremno desne i ekstremno konzervativne grupacije”, istaknuo je Pupovac.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac u intervjuu za beogradske Večernje novosti izjavio je da se Hrvatska vratila u devedesete godine prošlog stoljeća i obnovila isključivi nacionalizam, netoleranciju i antisrpsku kampanju. Prema njegovim riječima, stanje se pogoršalo ulaskom hrvatske u Europsku uniju.

“Nova vlada, koja sada više de facto i ne postoji, potpuno je isključila Srbe i druge manjine iz svog programa, a uključila ekstremno desne i ekstremno konzervativne grupacije”, istaknuo je Pupovac.

Predsjednik SNV-a naglašava da se Bruxellesu kada je riječ o politici, posebno srpskoj, ne može naići na razumijevanje.”Osim toga, Europa ima i svoje velike probleme. Treba samo biti ustrajan i pronaći adekvatan način komunikacije”, ističe Pupovac.

On smatra ohrabrujućim građanski otpor koji je, kako kaže, sve jači u Hrvatskoj zahvaljujući kojem, prema njegovim riječima, slabi val desnog ekstremizma i povijesnog revizionizma.

“Presudno je da tome doprinese i HDZ, ali i predstavnici Katoličke crkve“, izjavio je predsjednik Srpskog narodnog vijeća.

Prema njegovim riječima, sve je veći broj intelektualaca koji se odupiru desnom ekstremizmu i povijesnom revizionizmu, otvorenom klerikalnom i nacionalnom totalitarizmu.

“Oko 4000 potpisnika peticije kulturnih radnika protiv Hasanbegovića i više od 50 000 roditelja s djecom, koji su se u Zagrebu nedavno okupili protiv zatupljivanju u školama, a zapravo protiv desničarskog primitivizma, vrlo su ozbiljni i već dugo nisu viđeni u Hrvatskoj”, rekao je Pupovac.

Pupovac je za kraj zaključio da su izvanredni parlamentarni izbori sve izgledniji izlaz iz političkog kaosa i nestabilnosti u koje je Hrvatska ušla u posljednjih nekoliko mjeseci.

Autor: M. M./dnevno.hr

Odgovori

Skip to content