ADMIRAL DOMAZET LOŠO O ČETNIČKOM POKRETU: U Hrvatskoj se provodi pomno pripremljeni plan Memoranduma 2

Hrvatska se već duže vrijeme nalazi u stanju unutarnje agresije gdje su blokirane sve njezine stvaralačke snage i sve njezine institucije, rekao je admiral Lošo za direktno.hr.

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) objavom izvješća od 49 stranica o svojem radu u prošloj godini na svojim web stranicama, upozorila je na jačanje ekstremizma, a posebno na jačanje četničkog pokreta među mladima u Hrvatskoj.

Vojni strateg i admiral u mirovini Davor Domazet Lošo za direktno.hr je komentirao SOA-ino godišnje izvješće i naglasio da je zakašnjelo.

Negirao je mogućnost politiziranost izvješća.

“Ono je zakašnjelo i objektivno u potpunosti točno. Ali je zakašnjelo! Ako je politizirano bilo koje izvješće bilo koje službe na svijetu, ta služba mora biti raspuštena. Za mene, koji sam vodio obavještajnu službu i znam što je, ono je zakašnjelo, ali to ne znači da nije potrebno”, naglasio je i započeo objašnjavati.

Ističe, kao pomni promatrač analiza unutarnjih prilika, da nije iznenađenje tvrdnja obavještajne službe.

“Hrvatska se već duže vrijeme nalazi u stanju unutarnje agresije gdje su blokirane sve njezine stvaralačke snage i sve njezine institucije. Ništa nije iznenađujuće, onaj tko prati, da je takvo stanje posljedica jednoga pomno pripremljenog plana koji se naziva Memorandum 2 srpske akademije nauka koji je napisan 2011., a na snagu stupio 2013. godine. Za razliku od prvog Memoranduma 1 iz 1986. godine koji je provodio Milošević s JNA kao srpsko imperijalno u agresiji na Hrvatsku i BiH, danas taj Memorandum 2, na ovakav ili onakav način, svjesno ili nesvjesno provode unutarnje političke elite u Hrvatskoj”, naglasio je admiral i dodao: “Posljedica jačanja četništva je, između ostaloga, politike koje su počevši od Račana, Sanadera, a poglavito Josipovića, Pusićke, Milanovića, ali i ovakvoga nemuštroga HDZ-a nisu prepoznali ili nisu htjeli prepoznati što se iza brda valja”.

Nazivajući bivšeg predsjednika Ivu Josipovića ustaškom zmijom i gujom nastavlja analizu.

“Ničim utemeljenom proglašavajući Hrvatsku i Hrvate o nekakvom postojanjem fašizma, odnosno u izričaju Josipovića, ustaške zmije, guje, govori da se oni ne priznaju da je Hrvatska je pobjednica u ratu i da je ona demokratska država. Oni ne priznaju da je Domovinski rat čin dobra. Oni ne priznaju da je Oluja jedina operacija u povijesti koja je spriječila genocid, pet puta veći nego u Srebrenici”, istaknuo je misleći na Bihać.

Admiral Lošo ponavlja da je u Domovinskom ratu primijenjena najveća razina etika ratova i da je to najčišći rat u povijesti rata.

“Oni se vraćaju u nekakav 10. travanj i 29. novembar, ne daju nam slaviti 5. kolovoza jer je on paradigma hrvatske pobjede Domovinskog rata, odnosno temelja hrvatske države”.

Napominje dotičući se ‘njihovih’ nepostojećih fašista, za sve neinformirane, da su fašisti nestali 1943. godine jer su Talijani jedini bili fašisti.

“Sve je to na ovakav način stvorilo uvjete da je taj memorandum počeo davati rezultate. Između ostaloga, samo podsjećam čitatelje, da u njemu stoji da treba činiti sve da vlade Hrvatske i BiH budu što nestabilnije, pa evo kud će veće nestabilnosti nego ovo sada. Znači, ispunili su taj svoj zahtjev. Zatim, tamo piše da treba relativizirati NATO, odnosno prikazat ga građanskim ako su građanski onda će univerzijom ispasti da su Srbi najveće žrtve, a ne da su agresori”, rekao je i dodao da su tome u Hrvatskoj pridonijele osobe koje je nabrojio.

Dotaknuo se proglasa da se Hrvatska vratila u nekakva ‘čudna vremena’.

“Proglašavajući da bauljaju po Hrvatskoj, onda oni mogu djelovati što god hoće. Oni moraju od tog ‘povampirenog fašizma’ Hrvatskog, onda’ugroženi’ Srbi moraju nešto poduzeti. Pa nije nepoznato da su oni četništvo proglasili antifašistima. Nije nepoznato da su pod zvijezdom petokrakom, inače masonskim simbolom napadan Vukovar, razaran kao i cijela Hrvatska. Sve to nije ništa čudno, nisu Srbi krivi za svu tu cijelu priču. Oni se puno ne mijenjaju”, kazao je.

Prozvao je hrvatsku politiku, odnosno političara kao krivca za to.

“Prije osam mjeseci sam osobno napisao i dao predsjednici Republike hrvatsku geopolitičku strategiju i strategiju hrvatskih nacionalnih interesa i kako oni mogu bili ugroženi. Međutim, nikakve riječi nije bilo od predsjednice republike. Nikakve riječi”, rekao je.

Osvrnuo se na susret predsjednice Republike i premijera Srbije koji se odvio na dan atentata na Stjepana Radića.

“Zanimljivo je da predsjednica Republike prima, ne ortodoksnog četnika predsjednika Srbije Nikolića, nego Vučića koji mu je jednak jer im je Šešelj bio šef, na dan atentata na braću radić u beogradskoj skupštini”, rekao je.

Kritizira predsjednicu što je dozvolila da joj ‘pošalju’ novinarku koja je ‘praktično ista ona’ i time joj poslali poruku: ‘evo vidite kakva ste vi predsjednica države, mi takvih imamo koliko god hoćete’.

“Novinarka u intervjuu, koja namjerno sliči po predsjednici Hrvatske na neki način ponizili, postavlja pitanja kakvu ona glazbu sluša i sluša li Thompsona. Thompson dakle ispada da je on fašista, domoljubne hrvatske pjesme to se ne smije ni pjevati, ista vremena kao u vrijeme komunizma i ona taj intervju mirno prihvaća”, istaknuo je admiral i dodaje: “Mi Vladu praktički nemamo, nije ni čudo da sada se oni pojavljuju”.

Prisjeća se ugovora između Srbije i kineskog predsjednika vrijednog desetke milijardi eura.

“Istodobno, Srbija prima kineskog predsjednika i upriličuju ugovore od desetke milijardi eura, mi provodimo jednu slijepu politiku zapada koja je u biti protiv Hrvatske. Dok predsjednica ima savjetnika kao što je Mate Granić onda nije ni čudo što je takva geopolitika, drugim riječima oni ne shvaćaju da se iza brda valja veliki rat. Iza brda valja, to ne znači da će bit, al se on valja. Izlazak Velike Britanije iz EU je dio jedne velike priče, ali to je plan da se ucjenjuje Europu, prije svega Njemačku. U konačnici je cilj da zemlje istočne i središnje Europe zajedno sa Turskom suprotstave, odnosno idu u rat protiv Rusije, a na ruskoj strani će biti Srbi”, objasnio je vojni strateg.

Naglašava da Hrvatsku zadnjih deset godina, a posebno posljednje dvije-tri godinu sustavno medijski prikazuju kao nekakvi fašisti, što ne čudi na četnički pokret na koji su službe prekasno reagirale.

Povezujući zakašnjele reakcije, komentirao je utakmicu u Saint Etienneu gdje su huligani bacali pirotehniku i topnički udar.

“Topnički udar nije pirotehnika, to je teroristički čin. Sve dio iste priče, to je orjuna, čista orjuna koji su opet blizu četničkom pokretu”, kazao je.

Čestitao je analitičarima u SOA-i na analizi godišnjeg izvješća ‘nakon što su shvatili da se provodi Memorandum 2 srpske akademije nauka’.

“Riješenje i odgovor na to je da predsjednica prestane voditi proamersku politiku i počne voditi hrvatsku geopolitiku, za to ima dokument, napisan operativnom, uobličen, modularno strukturiran, samo ga treba provoditi.

Nadalje, poruka HDZ-u da što prije ako hoće pobijediti na izborima osnuje vijeće mudraca, ljudi koji razmišljaju, koji znaju jer su sve stranke antiintelektualne pa i HDZ za razliku od Tuđmanovih vremena koji je skupljao sve pametne ljude. Znači, mudrost moraju imati, to je jedno.

Drugo: moraju preuzet ovu strategiju koja se zove hrvatsko njihalo; i treće moraju drugačije sastaviti liste. Ono što je najbitnije, u svim segmentima razvijati pobjednički duh jer smo mi pobjednici u najčistijem ratu. Ne treba nam u izravni sukob nikakav ići, onda ni četnika u Hrvatskoj neće biti”, zaključio je admiral Lošo za direktno.hr.

 

1 comment

  1. Viktor Arbanas

    Scto ne napiscete hrvatski “memorandum”?

    Zar mi stalno mazohisticski uxivamo u csetnicskomu klanyu Hrvata i plyacski svega hrvatskoga?

    Zascto se mi vech cielo stolieche samo branimo od viesctica?
    Ne imamo li pametnijega posla od priepricsavanja csetnicskih zlocsina, laxi i podmetanya?

    Svemu tomu ne ima kraja sce dok csak DEMOKRATSKI izabiremo csetnike i hrvatske izrode za svoje VLASTODRXCE!

Odgovori

Skip to content