BANSKI DVORI SU UZDRMANI, NA REDU JE PANTOVČAK

Komunistička kamarila, domaći veleizdajnici, velikosrpska peta kolona, umrežena u neviđenu urotničku bulumentu, potpomognutu vodećim mainstream medijima u Domovini, upravo se spremaju zabiti zadnji čavao u lijes hrvatske države na izdisaju.

Sebičnost, gramzljivost, licemjerje, komformizam, foteljoljubaštvo, ljubomora, neostvarene političke ambicije, osveta, sve se to pretvorilo u nezaustavljivu lavinu kukavičkog mulja koji pred sobom melje svaku državotvornu misao i san o Domovini kakvu smo sanjali stoljećima!

Izjavu Tomislava Karamarka, kojemu su leđa unutar stranke okrenuli oni koji su se sami razotkrili, izjavu u kojoj doslovno kaže:“…najbolje bi bilo da iz Vlade odstupe sva trojica….“ doživljavam kao retoričku parabolu, kao fer ponudu, kao melem na ranu ove teške bitke za Hrvatsku. Sve do onoga trenutka dok se to doista i ne dogodi, dok se ne dogodi to tripartitno odstupanje , dok svako ne preuzme svoju političku odgovornost, ovu poruku Karamarka treba doživljavati samo kao fer ponudu rješenja ove političke krize.

Ili svi ili nitko!?

Potrebno je odstupanje Bože Petrova i Tima Oreškovića, jer oni su ili izmanipulirani ili manipulatori i izazivači ovog državnog udara i alati u rukama onih koji rastaču sve hrvatske vrijednosti.Tomislav Karamarko, velikim državničkim potezom, ustupio je svoje, na izborima zasluženo mjesto, nedefiniranom Timu Oreškoviću, a sada je i po drugi put učinio isto, u korist nekog drugog nedefiniranog i politički neiskusnog kandidata za prvog čovjeka Vlade i to je sve.

Ništa više ni manje! Karamarko traži rekonstrukciju ove Vlade na temelju izbornog legitimiteta koji mu je dao hrvatski narod, onaj narod kojemu mora moralno i politički odgovarati svatko tko je izabran!

Hoćemo li ponoviti istu pogriješku i na čelo Vlade dovesti tehnomenadžera, zastupnika krupnog kapitala, čovjeka koji nema odgovor na nijedno svjetonazorsko pitanje, potpuno nedefiniranog homopoliticusa, koji će nemoćno, kao i Tim Orešković promatrati političko jačanje onih antihrvatskih snaga, a koje će i njega prvom prilikom ispljunuti kao prožvakanu žvakaću gumu. Hrvatskoj je potrebno jako, nacionalno osviješteno političko vodstvo, koje tek treba stvoriti političke temelje za bilo kakav opipljiv ekonomski napredak.

Hrvatskoj je potrebno jako političko vodstvo, upravo onakvo na kakvom inzistira ljevica, ali Milanović to naglašava radi sasvim suprotnih motiva i interesa koji vode regionu ili nekoj trećoj Jugoslaviji. Politička domoljubna politika, mora se suprotstaviti političkoj veleizdajničkoj politici. To bez domoljubne političke platforme i strategije nije i ne će biti moguće.

Hrvatskoj treba snažno političko vodstvo koje će slomiti korupcionašku dogovornu ekonomiju, koja ispod stola hinjene tržišne utakmice vraća hrvatsku u zagrljaj „kliringa“, u zagrljaj Titovih i Jugoslavenskih ekonomskih i političkih postulata.

„Ne treba se zakona držati ko pijan plota“! To je logika vladara Hrvatske i dokle god ta logika bude dominantna, ni jedan ekonomski čarobnjak ne će učiniti ništa osim gole kozmetike. Tu ne vrijede ni usklađeni EU zakoni ni europske direktive, što nam je dokazao primjer zakona „Lex Perković“ koji je samoubilački izglasan unatoč svim poznatim ekonomskim štetama koje su tim činom inicirane.

„Ono što te ne slomi može te ojačati“!

Jedina logika poteza Tomislava Karamarka leži u ovoj sintagmi, „ono što te ne slomi može te ojačati“ i njegov potez bit će velik i državnički, samo pod uvjetom, da nakon toga , ako se realizira njegovo traženje odstupanja Bože i Tima, ojača, a ne oslabi svoj politički položaj kojega je stekao nizom izbornih pobjeda, na valu demokršćanskih težnji hrvatskog naroda. Jedina logika njegovog poteza je da ojača, a ne oslabi Domoljubnu koaliciju i samu stranku. Jedina logika njegovog odstupanja dobit će punu potvrdu samo tada, ako istog trena, u zajedništvu s Milijanom Brkićem, krene u konačan obračun sa onim snagama unutar stranke kojima su maske definitivno, nepovratno pale u ovoj samoubilačkoj epizodi.

Dejan Jović je danas za N1 izjavio:“Treba maknuti Karamarka iz vrha HDZ-a…….“ Dakle treba maknuti onoga koji je s Pantovčaka maknuo Jovića i Josipovića, treba maknuti onoga koji je iz Banskih dvora maknuo Milanovića i na čelo HDZ-a dovesti nekoga tko više nikada ne će biti tako bezobrazan i usuditi se dirati u kmerske kadrove?

U tom grmu leži zec i tog zeca je Božo Petrov podmetnuo Oreškoviću!

Na redu za odstrijel su Milijan Brkić, Zlatko Hasanbegović, ministar Šustar……… I naravno, cijeli HDZ!

Ali prvi na redu za odstrijel, nakon Banskih dvora je Pantovčak, a monstruozni napisi o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović najavljuju novu epizodu ovog nemilosrdnog rata, pod vodstvom „generala“ koji zapravo vode rat za spašavanje svoje komunističke, udbaške i zločinačke budućnosti. Nakon gotovo definitivnog potonuća Banskih dvora, na redu je Pantovčak. Jedno brdo bez drugog brda nemaju nikakvog političkog smisla, i jedino osvajanje obadva, a samo nam se pričinilo da smo to učinili, može značiti dobrobit ili propast Hrvatske. Ovisi tko će ih osvojiti! Tko će biti pobjednik, ili su već podijeljeni pojasevi za spašavanje malodušnima i veleizdajnicima?

Potrebno je pod hitno sazvati izvanrednu sjednicu VON-sa, formirati istražno saborsko povjerenstvo i osvjetliti sve aspekte ovog pokušaja klasičnog državnog udara. Potrebno je rasvjetliti moguće uplitanje obavještajnog ili paraobavještajnog sustava u ove prljave političke igre, osvjetliti spregu mainstream medija, obavještajnog sustava i politike i zaustaviti moguću proizvodnju dnevnih ili budućih smišljenih afera. Rekonstrukcija ove Vlade, čista je kozmetika, moguća je samo na kratki rok i u tom roku moguće je kupiti vrijeme, jeftin kapital i pripremiti se za odlučnu bitku, za nove izbore.

I to je bolje od novih izbora čiji je tajming odredio Zoran Milanović!

U ovoj Vladi nije dovoljno promijeniti tri mjesta, u ovoj vladi potrebno je smijeniti sve one kadrove koje su u Vladu ciljano i instruirano poslali Milanović, Josipović i Mesić. U ovoj Vladi potrebno je legitimno tijelo za sofisticirani nadzor nad represivnim aparatom, nad obavještajnim sustavom, a to provesti ne mogu i ne će oni koji su Tomislavu Karamarku svezali ruke, baš zbog toga da mogu nastaviti sa antihrvatskim manipulacijama.

Hrvatski narod nije glasovao ni za prošlu eksperimentalnu Vladu, a ni za projekciju ove Vlade koja se mukotrpno stvara nevjerojatnim kombinacijama i novim ucjenama. Hrvatski narod nije glasovao za Domoljubu koaliciju u „velikoj koaliciji“, a bez radikalnih promjena u sastavu nove Vlade stvorit će se upravo neformalna „velika koalicija“ u kojoj će lijevi, neiskreni partneri i nadalje svesrdno raditi na razbijanju desnice. Razbijanje će početi ultimatumom da Hasanbegović mora otići! I naravno, pobjedit će, jer oni ne žele diobu vlasti ni nacionalno zajedništvo, oni žele sve ili ništa!

Hrvatski narod može podržati ovaj politički eksperiment, ali samo uz jasne naznake, jačanja, a ne slabljenja hrvatske, nacionalne, većinski demokršćanske državne politike, ako takva politika uopoće postoji.

Ovoj Vladi, u ovoj našoj Domovini, potrebno je „Ministarstvo domovinske sigurnosti“ i funkcija, glavnog, političkog državnog tajnika, koji će politički sustav ustrojiti i kontrolirati po uzoru na na nacionalni, sigurnosni sustav prijateljskog Izraela, na temelju strategije zaštite nacionalnih interesa.

Prvi korak nužno mora biti rušenje strategije koju je osmislio i temeljito provodio, od HNES-a osuđeni veleizdajnik Stjepan Mesić, a to se može jedino uništavanjem Mesićevštine i Sanaderovštine u srcu vlastite političke stranke.

Bez demokratizacije medija i poreznog discipliniranja medijskih dužnika, ta anacionalna strategija će jačati, a ne slabiti.Ta antihrvatska strategija upravo, pred našim očima doživljava svoju kulminaciju! Bez unutarnjeg neprijatelja, bez saveznika koji su upravo otkrili svoja lica, bez malodušnika koji se uplaše čim puhne vjetrić s naslova udbaških tiskovina, koji su spremni prodati i svoju mater „za judine škude“ ili čašu konjaka, neprijatelji Hrvatske ostat će bez osnovne poluge za provođenje svoje veleizdajničke politike.

Nikada ne treba dići ruke od Tomislava Karamarka, od Milijana Brkića, jer taj dvojac dao je nadu hrvatskom narodu, istu onu nadu „vjetrova s Dinare“ iz Domovinskog rata, onu snagu kojom su spašavani ranjeni prijatelji nošeni kroz vrleti domoljubne misli. Kabinetski političari, birokratski uhljebi kod kuće i vani, „euroni“, deficitarni domoljubi, moraju na svojim leđima osjetiti snagu te domoljubne ideje, pokloniti se pobjednicima, a iskreni domoljubi u vrhu stranke i vlasti moraju isijavati iskrenim, a ne deklarativnim prijateljstvom, koje je narušeno monstruozno smišljenom veleizdajničkom strategijom.

Od dna do vrha najveće državotvorne stranke predsjednika Tuđmana moraju zapuhati baš ti „vjetrovi s Dinare“ i ako je potebno treba ih pretvoriti u novu „Oluju“ do koje će neminovno doći ukoliko se sada, pod hitno, ne donesu političke odluke, ključne za opstanak naše drage Domovine!

Oni koji imaju izborni legitimitet unutar stranke, izborni legitimitet na državnoj razini, moraju pragmatično znati koristiti ta legitimno izborena politička oružja za konačan obračun sa svim antihrvatskim snagama. Moraju znati da ovo nije bitka za jednu Vladu, za jedan mandat, ovo je bitka za dugoročnu budućnost i opstanak Hrvatske.

Kolinda Grabar Kitarović,Tomislav Karamarko, Milijan Brkić, Zlatko Hasanbegović, i hrvatski branitelji, najbolje su što Hrvatska ima i baš zbog toga su svi veleizdajnički arsenali upereni na njih i bljuju neselektivnu vatru uz neminovne kolateralne žrtve, dok ne posmiču sve koji hrvatski misle i dišu! Pred našim očima ubijaju Hrvatsku, a pojedinci rade pritisak unutar Domoljubne koalicije koji rezultira ustupkom za ustupkom neprijatelju, umjesto da se poklone hrvatskom narodu i sa zahvalnošću osjete praiskonsko bilo hrvatskog naroda, iste one otkucaje koje su osjetili Kardinal Stepinac, predsjednik Tuđman i Kardinal Kuharić.

Tko želi biti povijesna „ništarija“ neka nastavi ovako!?

Hrvatski narod će opstati i ostati i tražiti novu priliku, nove ljude, nove domoljube i nikada od ideje slobodne, neovisne hrvatske države ne će odustati!

Kazimir Mikašek-Kazo/kamenjar.com

Odgovori

Skip to content