HNS Vesne Pusić će poduprijeti Vladu na čelu sa Zdravkom Marićem?!

Saborski zastupnici HNS-a mogli bi podržati novu Vladu na čelu sa Zdravkom Marićem ukoliko scenarij opoziva Tihomira Oreškovića prođe saborsku proceduru.

Informacija je to do koje smo došli neposredno uoči početka današnje saborske rasprave o opozivu Tihomira Oreškovića.

-HNS-u je u interesu da imamo stabilnu vlast koja će rješavati nagomilane gospodarske i političke probleme a ne ići daljem raslojavanju po svim segmentima – pojasnio nam je jedan od bliskih suradnika Milana Bandića koji je, kako sam kaže, osobno sudjelovao u “premošćavanju” razlika između vodstva HDZ-a i HNS-a.

Upozorava kako ti razgovori ne traju od jučer.

– Onog trenutka kad je Tomislav Karamarko najavio pomak HDZ-a prema političkom centru to je isto učinio i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. To je bio otvoren signal da Most postaje politička prošlost – uvjerava nas naš sugovornik.

Neslužbeno doznajemo kako Tomislav Karamarko i Ivan Vrdoljak, koji su ovu opciju dogovarali daleko od stranačkih prostorija stranaka na ćijem su čelu, strahuju od mogućnosti unutarstranačkih lomova pa stoga takvu mogućnost drže dalje od očiju javnosti.

Na izravan upit o mogućoj potpori HNS-a mandataru Zdravku Mariću nitko od visokopozicioniranih članova HDZ-a nije želio govoriti.

S druge strane, jedna osoba bliska vodstvu HNS-a potvrdila nam je kako je o tome bilo govora ali je protiv takve opcije žestoko bila Vesna Pusić.

Međutim, kako se neslužbeno doznaje, Vesna Pusić voljna je promjeniti svoj tvrdi stav prema HDZ-u. Jedini uvjeti su potpora njenoj kandidaturi za mjesto glavne tajnice UN-a i odmak HDZ-a od nacionalizma.

Kako neslužbeno doznajemo, vodstvo HNS-a u budućoj vladi, koju bi trebao voditi nestranački Zdravko Marić, očekuje četiri do pet ministarskih mjesta.

Josip Zdunić/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content