Hoće li Hrvatska trpjeti posljedice zbog “koketiranja” pojedinaca s ruskim interesima?

Naši “pošteni, savjesni i neovisni” novinari nisu baš previše izvještavali hrvatsku javnost o putovanjima Vesne Pusić dok je bila ministrica vanjskih poslova.

Sve je bilo odlično izorganizirano i isplanirano. Vesna Pusić je svojim projugoslavenskim izjavama stalno bila u medijima, a zapravo nikad se nije govorilo i pisalo o njezinom djelovanju u svojstvu ministrice, nego isključivo kao ideologa. Nitko nije prozborio da je već u rujnu 2015. godine sve bilo spremno za priznanje Palestine. To je bio cilj i svrha mnogih putovanja Vesne Pusić.

E sad, nije stvar u osobnom stavu glede palestinskog pitanja, jer, svatko ima stav ili ga prihvati iz medija, već je stvar u tome da su SAD i Izrael hrvatski saveznici, odnosno zemlje koje nam najviše mogu pomoći, u političkom, gospodarskom i svakom drugom smislu. Švedska je priznala Palestinu i odbila ući u NATO. Sad ima preko milijun migranata koji haraju zemljom. Francuska se spremala priznati Palestinu pa sad proživljavaju masovne štrajkove. Nije to teorija urote već pokušaj geopolitičkog razmišljanja o okolnostima koje nas okružuju. Tko se ponaša bezobrazno i neprijateljski, dobije pljusku, kako se po naški kaže “šamar”.

Nitko se ne sjeća da je prvi koji je progovorio o “ustašizaciji” zemlje i “pokrštavanju srpske nejači” bio nitko drugi do li Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova Ruske Federacije. Onda su se na to “nakačili” Radman, Pusić, Mesić, Milanović, Stazić i Buda Lončar. Nakon toga su uslijedile Vulinove poruke iz Jadovnog, pa svastika na Poljudu i danas imamo to što imamo. Da je Tuđman još živ i na vlasti, nakon takve izjave ruskog ministra, smjesta bi povukao veleposlanika iz Moskve. Međutim, Račan, Mesić i Josipović su cijelo vrijeme surađivali s Rusijom, odnosno ruskim ispostavama u Beogradu i Banja Luci.

SDP-ov ministar Ante Koromanović je ugovarao s Rusima prodaju vojnih objekata na Jadranu. Zar netko doista smatra da Amerikanci vode računa o tome da su Srbi i Jugoslaveni na vlasti u Hrvatskoj? Njima je Hrvatska – Hrvatska – i zato smo tu gdje jesmo. Zato predsjednica Republike daje imbecilne izjave jer je na međunarodnom planu usamljena usljed djelovanja njeznih prethodnika i skandalozne diplomatske mreže za koju je teško kazati je li propagira jugoslavenske ili hrvatske nacionalne interese. Štetu treba sanirati i nadoknaditi, a vremena nema na raspolaganju.

Zato su u Londonu odbijene hrvatske obveznice, ne jer ih je ministar povukao, jer se premijer predomislio ili jer je vlada nestabilna. Kao da je grčka vlada prije godinu dana bila stabilna pa je dobila milijarde i milijarde eura. To je sve kazna za protuameričku i protusjevernoatlantsku hrvatsku diplomaciju koja je u određenim segmentima potpuno u službi proruskih interesa.

Treba se prisjetiti odlaska Vesne Pusić u Egipat; pa nije ona tamo išla kako bi pokušala osloboditi tada zarobljenog (sad pokojnog) Tomislava Salopeka kojeg su oteli teroristi, već kako bi s arapskim vođama ispregovarala njihovu podršku za kandidaturu pri UN-u. Treba naglasiti da dok je Domoljubna koalicija na vlasti, Palestina ne će biti priznata. To je jamstvo našim prijateljima u Izraelu i SAD-u.

Dok provincijalci opstruiraju vlast baveći se svojim nebitnim seoskim razmiricama, a Zoran Milanović radi najavljeni “pakao”, nitko iz hrvatske vlasti ne obraća pozornost na geostrateška i geopolitička zbivanja. Hrvatska je dio velike zajednice, odnosno dio globalnog zapadnog poretka. Ukoliko ne pokaže stamenost i čvrstoću kakvu je imala za vrijeme predsjednika Tuđmana, ukoliko se ne poveže s prijateljskom Mađarskom, Češkom, Poljskom, Slovačkom i baltičkim zemljama, te ukoliko nastavi zaboravljati stara prijateljstva i one koji su nam u Domovinskom ratu itekako pomogli, mogla bi ostati sama – “bez igdje ikoga”, kako reče pjesnik…

H. Krmpotić/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content