KARAMARKO: Još su mogući svakakvi obrati

17:13 Sam šef HDZ-a Tomislav Karamarko u ponedjeljak je i sam naglasio da postoje i dalje mogućnosti obrata čitave situacije. Jedan od takvih obrata koji se danas spominje jest zahtjev dijela članstva predsjedništva te stranke za odstupanjem Tomislava Karamarka iz Vlade te da ova Vlada i dalje na čelu s Tihomirom Oreškovićem te Mostom kao partnerom nastavi s radom, izvještava Tatjana Krajač.

To je jedna inicijativa koja je prije desetak dana ugašena u HDZ-u, no danas su se neslužbeno ponovno te priče počele plasirati novinarima. Može se čuti i argument da bi rasprava o opozivu premijera bila bacanje prljavog rublja s jedne i druge strane i da to stranci ne treba te da bi odlazak Karamarka spasio i Vladu, ali i samu stranku.

17:11 Već više od dva sata Predsjedništvo HDZ-a, ali i svi ministri iz kvote HDZ-a raspravljaju na zatvorenom sastanku. Reporterka Dnevnika Nove TV Tatjana Krajač izvještava kako informacije novinarima cure na kapaljku, ali i doznaje da su svi članovi Predsjedništva stranke imali nešto za reći na temu aktualne političke situacije.

Moglo se i čuti i da je dio Predsjedništva bio nezadovoljan činjenicom da je na telefonskoj sjednici Predsjedništvo odlučilo javnosti objaviti da će kandidat za mandatara HDZ-a biti aktualni ministar financija Zdravko Marić.
Krajač izvještava i da se mogu očekivati potencijalno disonantni tonovi, ali i da će se tražiti informacija ima li HDZ uistinu 76 glasova u Sabooru, ako se opozove premijera, da se okupi većina za novo preslagivanje.

15:18 Od 15 sati počela je sjednica Predsjedništva HDZ-a u jednom zagrebačkom hotelu na kojoj su se pojavili svi HDZ-ovi ministri. Svi su ušli na glavni ulaz hotela, osim šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je ušao na stražnji ulaz. Nitko od HDZ-ovih dužnosnika nije davao izjave prije početka sjednice Predsjedništva te stranke.

Karamarko o Oreškoviću i prikupljenim potpisima
Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko je prilikom ulaska u središnjicu stranke odgovorio na nekoliko pitanja novinara Nove TV.
Tomislav Karamarko je upitan o tvrdnjama premijera Tihomira Oreškovića da su navodi koje HDZ ističe protiv njega lažni te da će se braniti u Hrvatskom saboru.

‘Ne znam na što konkretno misli. Mi sad imamo Predsjedništvo pa ćemo razgovarati o svemu tome pa ćemo vidjeti što on to kaže. Mislim da su argumenti dobri, da su primjedbe argumentirane. Vidjet ćemo’, izjavio je predsjednik HDZ-a.

Upitan je i je li prikupljeno 76 glasova te kako komentira sve glasnija nagađanja o izborima.

‘Ja stalno govorim da su izbori ono zadnje što i mi želimo. Imamo još dane pred sobom da uspijemo dogovoriti sve da izbjegnemo izbore. To je veliki gubitak vremena, gubitak novca, gubitak energije. Hrvatska nema vremena za ove političke igre, za ovaj folklor koji nikako nije dobar. I sve skupa čini mi se da nas na neki način čini manje optimističnim što nije dobro. Gospodarski procesi su pred nama, imamo predispozicije da budu dobri, da budu kvalitetni’, rekao je Karamarko.

Kada se očekuje izglasavanje nepovjerenja?

‘To ovisi o predsjedniku Sabora. To ćemo vidjeti i dogovoriti. Pred nama su još i neke odluke. Mogući su svakakvi obrati. Današnja politička scena je u Hrvatskoj neću reći nepredvidiva, znamo otprilike nekoliko pravaca… nastojat ćemo da što brže riješimo probleme i da smanjimo ove tenzije. Nisu dobre jer utječu na raspoloženje građana i na opće stanje’, rekao je.

Komentirao je i Zdravka Marića kojeg je HDZ predložio za mandatara.

‘Mislim da je dobar kandidat. Čovjek je u gospodarstvu i čovjek zna hrvatske političke prilike, što je važno u momentu i ima onu potrebnu širinu. Ja sam s njim dosta razgovarao i mislim da je to dobra priča’, izjavio je Karamarko.

I za kraj je ponovno upitan ima li njegova stranka 76 glasova?

‘Gledajte, mi razgovaramo, pregovaramo. Šta da vam kažem da imamo… To vam uopće ne želim reći. Ne želim kvariti neke dobro odrađene poslove’, zaključio je Karamarko.

Izvor: dnevnik.hr

Odgovori

Skip to content