NAVIJAČI POKRENULI ISTRAGU: Nećemo dopustiti da MUP zataška ovu sramotu kao što su zataškali svastiku

Tijekom subote provodila se intenzivna suradnja hrvatske i francuske policije oko identificiranja i lociranja osoba koja su prethodni dan pokušale bakljama prekinuti utakmicu između reprezentacija Hrvatske i Češke.

Mediji neslužbeno doznaju da je za sada uspješno identificirano desetak huligana.

Prema policijskim evidencijama riječ je o pet osoba s područja Splita, pripadnicima navijačke skupine Torcida, o jednoj osobi s područja Slavonije, pripadniku osječke Kohorte, te po dvije osobe s područja Istre i Zagreba, piše Jutarnji list.

I tehnički ministar MUP-a Vlaho Orepić jučer je upozorio da policija ima indicije o počiniteljima, ali nije pojasnio zbog čega je takve osobe MUP uopće pustio da otputuju u Francusku.

-Skrenuli smo pažnju na 35 ljudi na top ljestvici koji su nositelji takvih događaja. Oni su iz raznih dijelova Hrvatske (Vukovara, Istre, Splita, Osijeka, Zagreba). Dana je obavijest da ne smiju biti na stadionu, no direktor utakmice ih nije udaljio. Bilo je i osoba iz tzv. skupine C koje uopće ne smiju nazočiti sportskim događajima, a nažalost jesu. I to sve skupa nije bilo dovoljno da se udalje sa stadiona – rekao je Orepić.

Zanimljivo je da je na društvenim mrežama u tijeku obimna akcija utvrđivanja identiteta izgrednika na utakmici sa Češkom.

-Postoji sasvim dovoljno fotografija, video materijala i svjedoka na temelju čega se može provesti istraga. Ovog puta stvar uzimamo u svoje ruke i prisilit ćemo policiju i pravosuđe da stvar istjeraju na čistac. Na policiji je da utvrdi tko je ovo sve organizirao i financirao. Ukoliko pokušaju zataškati stvar, kako su to učinili s neredima u Milanu i svastikom na Poljudu, onda ćemo i to sami obaviti i o svemu izvjestiti javnost- upozorava jedan od sudionika istrage koju su samoincijativno pokrenuli navijači hrvatske nogometne reprezentacije.

Inače, Disciplinska komisija UEFA-e u ponedjeljak bi trebala priopćiti kaznu HNS-u. Neslužbeno se doznaje da bi kazna mogla biti novčana a olakotna je okolnost upravo ponašanje hrvatskih navijača koji su se samoincijativno pokušali obračunati sa huliganima.

-Možda će ovo zvučati bizarno, ali olakotna okolnost mogla bi vam biti činjenica da je ostatak tribine stao u zaštitu reprezentacije i nogometa te se odlučio fizički obračunati s izgrednicima. No, kakva god bila kazna, morate početi rješavati probleme. Na koji god način znate i umijete – istaknuo je Nodar Akhalkatsi, delagat Uefe na utakmici Hrvatske i Češke u izjavi za Jutarnji list.

Josip Zdunić/hrsvijet.net

1 comment

  1. Ja ne mogu vjerovati

    imam ja prijavu za 3 huligana koji su krivi za bakljadu Z.M. , D.Š, i D.V, molim portal da prijavi kriminalne djelatnosti tih huligana

Odgovori

Skip to content