NESLUŽBENO Prikupljeno 76 potpisa za raspuštanje Sabora!

SDP-ovu inicijativu za raspuštanje Hrvatskog sabora potpisala su u petak i petorica zastupnika nacionalnih manjina te reformist Radimir Čačić, a neslužbeno se doznaje kako će tijekom dana prikupljene potpise predati u saborsku proceduru zajedno s potpisima 12 Mostovih zastupnika, čime je prikupljeno dovoljno potpisa za raspuštanje Sabora.

Raspuštanje Sabora ranije je zatražio i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, a s potpisima prikupljenim u petak i najavom dvoje zastupnika Hridi da će uputiti vlastiti zahtjev za samoraspuštanjem Sabora, broj zastupnika koji podržavaju donošenje takve odluke porastao je na 84.

Za ovu informaciju još uvijek se čeka službena potvrda. Predsjednik Sabora Reiner je dao stanku zbog dogovora oko uvrštenja zahtjeva za raspuštanjem na dnevni red. Naime, danas je petnaesti dan otkad su Laburisti podnijeli zahtjev za raspuštanjem, koji se sada po Poslovniku mora uvrstiti na dnevni red. Očekuje se da će lijeva koalicija u podne objaviti koliko je točno potpisa skupljeno.

Miroslav Šimić (Most) je kazao da nema točnu informaciju o broju potpisa, jer je to rezultat koordinacije više saborskih klubova te je najavio da će predsjednici Republike pokazati potpise prema kojima se Most zalaže za izbore, a ne preslagivanje Vlade. Za 15. srpnja kazao je da je prihvatljiv datum za raspuštanje Sabora “iz razloga koje je naveo g. Petrov”.

Izvor: jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content