O TOME MEDIJI ŠUTE: Proslavljena obljetnica proglašenja sv. JOSIPA zaštitnikom Hrvatske

Ne smijemo gubiti nadu da ova zemlja neće opstati. Ono što se voli, za to se i žrtvuje. Za to molite sv. Josipa za Domovinu, riječi su kardinala Vinka Puljića koji je, prošloga petka (10.lipnja), predvodio misno slavlje u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu

Hrvatski mediji, pretpostavljamo zaglušeni šumovima s naše uzburkane političke scene, ovih su dana propustili dati odgovarajuću pozornost obilježavanju 329. obljetnice od kada je Hrvatski sabor izabrao svetog Josipa za posebnog zaštitnika domovine Kraljevine Hrvatske u Državnom saboru godine 1687. U travnju 1987.,godini sv. Josipa koju je otvorio u ovom Svetištu kardinal Franjo Kuharić, Biskupska konferencija je zaključila da crkva svetog Josipa u Karlovcu-Dubovcu postane Nacionalno svetište svetog Josipa Crkve u Hrvata. Godina sv. Josipa završena je na Josipovo 1988. povodom 300. obljetnice izbora sv. Josipa za nebeskog Zaštitnika Domovine.image (1)

Misnom slavlju prisustvovali su brojni hodočasnici iz cijele zemlje, branitelji i njihove obitelji, ministar branitelja Tomo Medved i predstavnici civilne vlasti.
Cijelu propovijed kardinala Vinka Puljića, vrhbosanskog nadbiskupa, može se preuzeti i poslušati ovdje.

U svibnju o.g., U Nacionalnom svetištu sv. Josipa obavljen je i Blagoslov Barjaka Čuvara Domovine, hrvatskog vojnog reda.

H V R ČUVARI DOMOVINE Blagoslov Barjaka

H V R ČUVARI DOMOVINE Blagoslov Barjaka
Dana 11. svibnja 2016 blagoslov barjaka Hrvatskog Vojničkog Reda ČUVARI DOMOVINE u nacionalnom svetištu svetog Josipa

G.M./croative.net

Odgovori

Skip to content