Olujićev apel vodstvu HDZ-a: Ne dozvolite SDP-u da vam otkine glavu

‘KARAMARKO JE TAOC’ – Ljevica je taj otmičar koji prijeti – ili ćete smijeniti zakonskog dopredsjednika Vlade, bez njegove krivnje, ili ćemo Hrvatsku oblatiti u cijelom svijetu te započeti mnoge demonstracije i nerede. Hrvatsku dakle kao taoca drži ljevica

Nisam u vodstvu HDZ-a, ali sam u HDZ-u od 1995. godine. Običan sam član, govori nam odvjetnik Željko Olujić.

“Subjektivno, trebao bih biti nezadovoljan što me stranka nije podržala u kandidaturi za suca Ustavnog suda RH, no u ovim trenucima, bitnim za RH, valja se lišiti svake subjektivnosti i reći ovo: današnja dominacija laži – prvo se raširila laž da je Tomislav Karamarko u sukobu interesa zbog davnih poslovnih suradnji tvrtke njegove žene sa tvrtkom koja je povezana s mađarskim MOL-om. To ne može biti sukob interesa jer tada Karamarko nije imao položaj ni u HDZ-u, a kamoli u državnoj vlasti. Kada se ta laž nametnula – iz nje su izvukli mnogo težu: to da Karamarko prodaje državne interese strancima. Sada izvode i novu laž gdje bez ikakvih dokaza tvrde da je faktički kriminalac”, kazao je Olujić.

Nije Tomislav Karamarko taj koji ucjenjuje Hrvatsku, smatra Olujić.

“Pojavila se i raširila parola ‘Ni HDZ, ni Hrvatska ne smiju biti talac jednog čovjeka’. Njome okrivljuju Tomislava Karamarka. Objektivno, nije Karamarko uzeo taoce, pa se jasno otkriva da ljevica ucjenjuje Hrvatsku i da je ljevica ta koja drži taoca. Ljevica je taj otmičar koji prijeti – ili ćete smijeniti zakonskog dopredsjednika Vlade, bez njegove krivnje, ili ćemo Hrvatsku oblatiti u cijelom svijetu te započeti mnoge demonstracije i nerede. Hrvatsku dakle kao taoca drži ljevica, a ne Tomislav Karamarko. On nije počinio ništa protuzakonito niti nasilno. On ima svoj položaj, a taoce uzimaju razbojnici koji žele na silu te ucjenom promijeniti stanje.

Istina je protivna opozicijskoj promidžbi. Karamarko danas ne samo što predstavlja HDZ, nego i cijeli hrvatski narod i hrvatsku nacionalnu nezavisnost jer je potpredsjednik Vlade. Oporba je Karamarka uzela kao taoca ucjenjujući narod logikom ‘ili ga se odrecite ili ćete uvijek biti kruha gladni’. Uz to izviru laži o ustaštvu i protubožne parole. Ako bi se smijenilo Tomislava Karamarka, to bi bila kapitulacija ucijenjenih pred ucjenjivačima”, naglašava Željko Olujić.

Oporba izmišlja probleme koji ne postoje, a mediji skloni SDP-u im u tome pomažu.

“Zahvaljujući i našoj Predsjednici, u Hrvatsku ulaze i sve brojnije investicije. Vlada pokreće mnoge nove nacrte i projekte koji će pokrenuti našu proizvodnju i strana ulaganja u Hrvatsku. I to sve unatoč potpunoj destruktivnosti oporbe. Oporba izmišlja probleme gdje oni ne postoje i napada vladu za nepokretnost jer ne rješava nepostojeće probleme. Dotle novinari, koji su skloni SDP-u, skreću pozornost sa stvarnih uspjeha na nepostojeće promašaje ili čak i izmišljeni kriminal”, rekao je Olujić.

Na nove izbore nikako, a bez Oreškovića se može, smatra Olujić.

“Novi bi izbori bili skupi. Na novim se izborima ništa bitno ne bi moglo promijeniti glede nadmoćnosti saborske većine. Novi bi se izbori zasnivali na laži iz Milanovićeva pakla. Neki sada negiraju i to da je HDZ pobijedio na prošlim izborima. To je smiješna podvala! Ne pobjeđuje se uvijek apsolutnom većinom. Nakon veoma problematične uloge Bože Petrova, članovi su se Mosta našli u položaju bez ikakve odgovornosti prema njegovoj političkoj crti. Svaki bi novi izbori, to tvrdim s punom odgovornošću, unijeli nered i pravnu nesigurnost u Hrvatsku. Kad odstupi predsjednik Vlade Tihomir Orešković – moći će se stvoriti posve funkcionalnu Vladu u koju bi ušli predstavnici konstruktivnih stranaka i stručni pojedinci. Tihomir Orešković je faktički već odstupio kada je zatražio da odstupe dvojica potpredsjednika Vlade, koji objektivno predvode dva od triju najvažnijih saborskih klubova”, kazao je Olujić.

Koliko Karamarko znači HDZ-u pokazali su i nedavni izbori na kojima je on ponovno postao predsjednik stranke, naglašava Olujić.

“Karamarkovo je vodstvo HDZ-u povratilo pobjednički osjećaj i pobjednički položaj. Zato su ga u HDZ-u baš nedavno i opet izabrali za predsjednika stranke. Karamarko je u ovom trenutku i cijeloj epohi od pet godina sinegdohalni simbol za HDZ (pars pro toto – dio za sve). Napad na Karamarka je napad na HDZ, a to posredno znači i na državnu nezavisnost. Strašne su promidžbene harange napale HDZ od njegova dolaska na vlast. Kao da su pokušali guliti HDZ ljušteći sad jednog, sad drugog njegovog dužnosnika. Onda su se dosjetili udružiti u promidžbu protiv glave HDZ-a jer otkinu li nju – raspast će se cijela stranka”, tvrdi Olujić.

O Tomislavu Karamarku može se misliti što se želi, ali neosporno je to da on sada doista predstavlja HDZ, naglasio je Željko Olujić.

“Samo luđak može pomisliti da može pomoći Hrvatsku rušenjem Karamarka u ovom trenutku”, kazao je Olujić.

Olujić smatra tragičnim SDP-ovu podršku Oreškoviću nakon što su ga toliko vrijeđali, a primjetio je i Milanovićevo pokazivanje staljinističkog mentaliteta.

“Oporba je naime toliko vrijeđala Tihomira Oreškovića da je upravo tragično koliko ga sada podržava. Žalosno je i to da se on u toj situaciji jednostavno nije politički snašao i dokazao je da je diletant. Sada ne bi bilo teško sastaviti Vladu bez Tihomira Oreškovića. U isto vrijeme Milanović pokazuje staljinistički mentalitet napadajući i SDP-ovce koji mu interesno nisu po volji. Na novim bi se izborima Milanović sigurno riješio svih onih SDP-ovaca koji su bliski Baldasaru i Komadini. Jednostavno ih ne bi kandidirao ili bi ih postavio prenisko na izbornim listama. Slično je i s nekim saborskim zastupnicima HNS-a. Poboljšaj suradnje s manjinama, potpora IDS-a te svijest ljevičara da Milanović nikako nije njihov objektivan izbor jer nije socijaldemokrat – sve bi to moralo garantirati relativnu većinu u Saboru”, tvrdi Olujić.

“Mislim da izvanrednih izbora ne bi smjelo biti. Preklinjem HDZ-ovo vodstvo da ostane kompaktno čime će pokazati da im je stalo do hrvatskih nacionalnih interesa i države”, kazao je Željko Olujić za Direktno hr.

1 comment

Odgovori

Skip to content