Otvoreno pismo ruskih intelektualaca koji žive u Americi

RUSKI INTELEKTUALCI KOJI ŽIVE I RADE U SAD-U, OPOMINJU AMERIČKU JAVNOST NA OPASNOST AMERIČKE KONFRONTACIJE S RUSIJOM. IZAZVANA RUSIJA MOŽE ZA JEDAN SAT ZBRISATI SAD I PRETVORITI U RUŠEVINU

Svjesni opasnosti za opstanak čovječanstva ruski intelektualci koji žive i rade u Sjedinjenim američkim državama:

Evgenia Gurevich, Ph.D. http://thesaker.ru

Victor Katsap, Ph.D. Sr.Scientist NuFlare Technolgy America, Inc.

Dimitry Orlov, http://cluborlov.blogspot.com

The Saker (A. Raevsky) http://thesaker.is

RUSKA OPOMENA

2.06.2016. „Information Clearing House“ – Club Orlov

Mi, dolje potpisani, smo Rusi koji žive i rade u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa sve većom tjeskobom promatramo sadašnju politiku SAD-a i NATO-a koja nas stavlja u krajnje opasnu koliziju s Ruskom federacijom kao i s Kinom. Mnogi uvaženi, poštovani, domoljubni Amerikanci kao što su Paul Craig Roberts, Stephen Cohen, Philip Giraldi, Ray McGovern i mnogi drugi opominju na opasnost Trećeg Svjetskog Rata. Ali se njihovi glasovi gube u netočnim i obmanjujućim pričama medija koje opisuju rusko gospodarstvo u rasulu, rusku vojsku kao slabu i to bez ikakvih dokaza. No mi poznajemo rusku povijest i sadašnje stanje ruskog društva i ruske vojske i ne možemo progutati sve te laži. Mi osjećamo da je u ovom trenutku naša dužnost kao Rusa koji žive i rade u SAD-u da opomenemo američki narod da mu se laže, da ono što mu govore nije istina. A istina je jednostavno ovo:

AKO BUDE RATA S RUSIJOM, U TOM SLUČAJU ĆE SJEDINJENE DRŽAVE SASVIM SIGURNO BITI UNIŠTENE I MNOGI OD NAS ĆE BITI MRTVI.

Vratimo se korak unazad i sve stavimo u povijesni kontekst. Rusija je pretrpjela mnogo od stranih zavojevača i izgubila 22 milijuna stanovnika u Drugom svjetskom ratu. Najveći broj poginulih bili su civili, jer je država bila okupirana i Rusi su se zakleli da im se takva katastrofa više nikada neće dogoditi. Svaki put kad je Rusija bila napadnuta izašla je kao pobjednica iz sukoba. 1812 Napoleon je napao Rusiju a 1814 ruska konjica je ušla u Pariz. 22. Lipnja 1941 Hitlerove zračne snage Luftwaffe su bombardirale Kiev, a 8 svibnja 1945 sovjetske su trupe ulazile u Berlin.

Ali otada su se vremena promjenila. Da je Hitler napao Rusiju u današnje vrijeme bio bi mrtav 20-30 minuta kasnije. Njegov bi bunker bio buktinja od udara Kalibr nadzvučnog kružnog projektila s malog ruskog broda negdje u Baltičkom moru. Operativne sposobnosti nove ruske vojske najbolje su prikazane u nedavnim akcijama protiv a ISIS, Al Nusra i drugih stranih terorističkih grupa koje djeluju u Siriji. Prije mnogo vremena Rusija je odgovarala na provokacije boreći se na svom vlastitom teritoriju, a onda je nastupala u kontraofanzivu. No to više danas nije nužno. Nova oružja koja ima Rusija u mogućnosti su stupiti u trenutačnu odmazdu, neidentificirana, nezadrživa i krajnje smrtonosna.

Vodstvo SAD-a se trudi svim sredstvima koje ima da dođe do ruba katastrofe. Najprije njegova antiruska politika uvjerila je rusko vodstvo da je uzaludno praviti ustupke i pregovarati sa Zapadom. Očito je da će Zapad podržati svako vodstvo, svaku osobu, pokret ili vladu koja je antiruska bilo da se radi o ruskim oligarsima koji izbjegavaju porez, osuđenim ukrajinskim ratnim zločincima, od saudijaca potpomaganih wahabi terorista u Čečeniji ili punkerica koje skrnave katedralu u Moskvi. Sada NATO krši date obveze prilikom raspuštanja Varšavskog pakta da se neće širiti prema ruskim granicama. Američke snage su raširile svoje snage u baltičkim državama koje imaju artiljerijski domet do Petrovgrada, drugog najvećeg ruskog grada iz kojeg se Rusi nemaju kamo povući.

Rusi neće napasti, ali se neće povući ili predati. Rusko vodstvo uživa podršku od 80% stanovništva, a onih 20% osjećaju da je vodstvo premekano u odnosu na okruženje Rusije od strane Zapada. Ali će Rusija odgovoriti. Obična provokacija ili jednostavno greška može izazvati slijed događaja koji će završiti smrću milijuna amerikanaca i pretvoriti SAD u ruševine.

Za razliku od mnogih Amerikanaca kojima rat izgleda uzbudljiv, pobjedonosna avantura u inozemstvu, Rusi mrze rat i boje se rata. Ali su isto tako spremni za njega i već se niz godina pripremaju za rat. Njihove priprema su bile izuzetno učinkovite. Za razliku od SAD-a koji se razbacuje nečuvenim milijardama za izradu sumnjivih, pretjerano skupih vojnih programa kao što su F-35 join task fighter, rusi su krajnje štedljivi sa svojim obrambenim rubljama i dobivaju deset puta veću učinkovitost od rastrošne vojne industrije SAD-a. Istina je da je rusko gospodarstvo trpilo od niske cijene nafte ali je daleko od toga da je u rasulu i već iduće godine se očekuje početak rasta. Senator John McCain je jednom rekao za Rusiju da je pumpna stanica maskirana kao država. Lagao je. Da, Rusija je najveći svjetski proizvođeč nafte i drugi najveći izvoznik, ali je isto tako i najveći izvoznik žita i nuklearne tehnologije. Rusija je napredno i rafinirano društvo kao i SAD. Ruske vojne snage kako konvencionalne tako i nuklearne su sada spremne za borbu i više i jače od SAD i NATO, osobito ako rat izbije negdje u blizini ruske granice.

Ali takva borba bi bila samoubilačka za obadvije strane. Mi čvrsto vjerujemo da su najveće šanse da se svaki konvencionalni sukob u Evropi pretvori vrlo brzo u nuklearni sukob. Svaki napad na ruske snage ili teritorij automatski bi izazvao rusku nuklearnu odmazdu na kontinent SAD-a. Suprotno od neodgovornih izjava nekih američkih propagandista, američki antibalistički sustavi su nesposobni zaštititi američki narod od ruskog nuklearnog udara. Rusija ima dalekometna i konvencionalna oružja kojim može udariti ciljeve u SAD-u.

Jedini razlog zašto su se SAD i Rusija našle u ovakvoj konfliktnoj situaciji umjesto da suradnjom smanjuju napetosti u svezi s međunarodnim problemima širokog opsega, je tvrdoglavo odbijanje vodstva SAD-a da prihvati Rusiju kao partnera sebi ravnog. Washington se na smrt utvrdio da bude „svjetski lider“ i „nezamjenjiva nacija“ iako njegov utjecaj neprekidno opada nakon strašne vanjske politike i vojnih katastrofa u Iraku, Avganistanu, Libiji, Siriji, Jemenu i Ukrajini. Neprekinuto američko globalno vodstvo je nešto što ni Rusija ni Kina ne mogu prihvatiti. Ovo postepeno ali sustavno gubljenje moći i utjecaja je dovelo do histerije kod američkog vodstva i mali je korak od histeričnog do samoubilačkog. Američko vodstvo bi trebalo staviti pod pasku kakvoj su podvrgnuti oni koji smjeraju samoubojstvo.

Prvo i najvažnije mi apelirano na komandante američkih vojnih snaga da slijede primjer admirala Williama Fallona koji, upitan o ratu protiv Irana odgovorio „Ne pod mojom komandom.“

Mi znamo da vama nije do samoubojstva i da ne želite umrijeti radi imperijalne silovitosti neokona koja je izvan kontrole. Ako je moguće, molimo, recite svome štabu, kolegama, posebno vašim civilnim nadređenim vlastima da se rat s Rusijom neće dogoditi pod vašom komandom. A u krajnjem slučaju, molimo vas, ako bi ikada došao dan da dobijete tu samoubilačku naredbu odbijte je izvršiti jer je zločinačka. Sjetite se Nirnberškog suda:“Započeti agresivni rat nije samo međunarodni zločin, to je najvišti međunarodni zločin koji se jedino razlikuje od drugih ratnih zločina po tome što u sebi sadrži sve druge zločine kao cjelinu. Nakon Nirnberga reći samo sam izvršavao zapovjedi više nije valjana obrana. Molimo vas nemojte biti ratni zločinci.

Mi apeliramo također na američki narod da započne mirnu ali žestoku akciju da se suprostavi svakom političaru ili stranci koja se upušta u neodgovorne, provokativne akcije protiv Rusije i koja se izlaže ili podržava nepotrebnu konfrontaciju s nuklearnom supersilom koja ima moć da uništi Ameriku za jedan sat. Govorite, probite se kroz barijere masovnih propagandnih medija i osvjestite svoje američke sugrađane da budu svjesni opasnosti konfrontacije Rusije i Amerike.

Ne postoje razlozi zašto bi SAD i Rusija bili neprijatelji. Sadašnja konfrontacija je rezultat ekstremističkih nazora neokonzervativnog kulta čiji članovi su se infiltrirali u federalnu vladu za vrijeme Bill Clintona a koji smatraju da svaka država koja odbije njihov diktat je neprijatelj koji mora biti uništen. Zbog njihovog neumornog djelovanja milijuni nevinih ljudi su već izginuli u bivšoj Jugoslaviji, Avganistanu, Iraku, Libiji Siriji, Pakistanu, Ukrajini, Jemenu, Somaliji i mnogim drugim zemljama, sve i jedino zbog njihovog nastojanja da SAD bude svjetski imperij a ne obična normalno država. Sve zbog manijakalnog nastojanja da se svaki nacionalni političar mora ili pokloniti pred njima ili biti zbačen. U Rusiji je ova nezadrživa sila konačno naišla na zid. Oni moraju biti prisilno udaljeni prije nego nas sve unište.

Mi smo apsolutno i kategorički uvjereni, sigurni, da Rusija nikada neće napasti SAD niti ijednu članicu EU. Rusija nije zainteresirana za obnavljanje SSSR-a i ne postoji ruska opasnost ili ruska agresija. Upravo najveći dio novog gospodarskog uspjeha Rusije odlazi od toga što se Rusija rješila sovjetskih obveza što joj je dopustilo da Rusija bude na prvom mjestu.

Ali mi smo i potpuno uvjereni da AKO RUSIJA BUDE NAPADNUTA ILI AKO JOJ ZAPRIJETI NAPAD NEĆE SE POVUĆI I NEĆE SE KOLEBATI.

S velikom žalošću i teška srca izvršit će svoju dužnost baražnom nuklearnom paljbom od koje se SAD nikada neće oporaviti. Čak kada bi i svo rusko vodstvo bilo ubijeno u prvom udaru još uvijek postoji „DEAD HAND-MRTVA RUKA“ – PERIMETR SISTEM KOJI ĆE LANSIRATI AUTOMATSKI DOVOLJNO NUKLEARNIH PROJEKTILA DA ZBRIŠE SAD S POLITIČKE KARTE.

Osjećamo da je naša dužnost da učinimo sve da spriječimo takvu katastrofu.

Evgenia Gurevich, Ph.D. http://thesaker.ru

Victor Katsap, Ph.D. Sr.Scientist NuFlare Technolgy America, Inc.

Dimitry Orlov, http://cluborlov.blogspot.com

The Saker (A. Raevsky) http://thesaker.is

Izvor: croative.net

Odgovori

Skip to content