PATER IKE MANDURIĆ OŠTRO PO POLITIKANSTVU

Pater Ike Mandurić kratko se osvrnuo na današnje političko stanje u zemlji. Kako je napisao na svom Faebook profilu, nema potrebu komentirati je li prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u sukobu interesa ili je li korektno inzistiranje Petrova oko smjene Karamarka, hoćemo li na nove izbore, ali neke stvari u cijeloj ovoj situaciji ipak je morao razjasniti.

“Politička podmetanja, neutemeljena optuživanja, klevetanja i strašenja naroda je nešto čega ne smije biti”, piše pater Ike.

Nadalje, ističe kako je “Političkih kuhinja za stvaranje pamfleta kakvih smo se nagledali za vrijeme Jugoslavije, a ponešto opet gledali za vrijeme Milanovićeve vlade, spram branitelja i referenduma, prvog i drugog, i to ne samo od strane vlade i medija, nešto je što više ne želimo slušati, gledati i čitati, ma prema kome to bilo usmjereno”.

“To je ono prema čemu ne smijemo imati tolerancije. Pogotovo ako to dolazi iz krugova koji se pozivaju na svoju bliskost Crkvi”, jasan je isusovac.

“Ako toga bude bilo, svatko ima pravo javno prozvati. Pogotovo u ovoj godini milosrđa, i dužnost nam je grješnika ukoriti. To je dužnost i Crkve. I to se nikako ne može nazvati miješanjem Crkve u politiku. Nitko ne želi opet gledati kako se šire laži i podmetanja u svrhu obmanjivanja naroda. Crkva pogotovo”, kaže pater Mandurić te dodaje:

– Bez izmišljanja i podvala
– Bez zastrašivanja opasnostima koje objektivno ne prijete
– Bez preuveličavanja
– Bez plasiranja neprovjerenih, ili malo vjerojatnih teza.
– Bez ponižavanja i vrijeđanja!

A za onog koji se koristi ovim “sredstvima”, pater ima poruku: Tko god to čini, protiv naroda je, i protiv Boga!

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content