PETROV NE OČEKUJE NOVE IZBORE: ‘Želimo surađivati s HDZ-om, ali Karamarko mora odstupiti’

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je kako ne očekuje nove izbore, ali ni preslagivanje saborske većine. I dalje se nada da će HDZ Karamarka natjerati na povlačenje iz Vlade i da će se nakon toga suradnja Mosta i HDZ-a nastaviti.

– Ako je čovjek slijep i ne shvaća pojam političke odgovornosti, to je njegov problem. Ne želim da se jedan čovjek poistovjećuje s Vladom ili da se naša nesuradnja s njim u Vladi poistovjećuje s cijelom njegovom strankom. Javnost je upoznata da i tamo postoje glasovi razuma koje valja pozdraviti – rekao je Petrov za Slobodnu Dalmaciju.

Govoreći o istupu premijera Oreškovića koji je u petak od Petrova i Karamarka zatražio da daju ostavke, Petrov je rekao kako smatra da je premijeru na pameti bila stabilnost Vlade zbog započetih reformi.

– On u ovom trenutku vidi da su tenzije prevelike, a da ne može očekivati povlačenje prvog čovjeka samo jedne strane i odabrao je takav put da nas obojicu poziva da odstupimo. Tako bi Vlada nastavila raditi. Iako sam rekao da ne vidim svoju krivnju u tome, ali meni za povlačenje ne treba taj argument, nego je dovoljna dobrobit domovine. Ako je cijena da se Vlada stabilizira, ja ću izići, ali nemam namjeru preuzeti krivnju za ono što je radio Tomislav Karamarko. Želim da se to jasno razlikuje. U ovom trenutku jedini teret Vlade i kaotične situacije u državi jest predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko – kaže Petrov.

Izvor: ovdje

1 comment

Odgovori

Skip to content