PRIOPĆENJE: HDZ Split osudio terorizam i sramoćenje Hrvatske

Povodom nereda na utakmici Hrvatska – Češka, oglasili su se iz gradske organizacije HDZ-a Split.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

-Ponosni smo na naše nogometaše koji su za vrijeme utakmice srce i krv ostavili na terenu, pokazali vrhunsku igru, borbenost i zajedništvo, potvrđujući vlastitim primjerom kako se voli, ljubi i bori za svoju Domovinu.

Split i splitski navijači Vatrenih neće nikada odustati od potpore svojoj reprezentaciji.
Rušitelji i mrzitelji sporta i našeg nacionalnog ponosa, naših Vatrenih, koji se skrivaju iza imena velike vojske iskrenih navijača hrvatske reprezentacije i Hajduka, žele stvoriti ozračje nepovjerenja i razdora među nama.

Neće uspjeti. Dalmatinski navijači, posebno navijači Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk vesele se uspjehu Vatrenih jer su uostalom dalmatinci i najistaknutiji igrači našeg nacionalnog tima. Hrvatska reprezentacija je naš glavni nacionalni simbol koji nas čini ponosnima, a ljubav prema Domovini jača je i od baklji i od topovskih udara, kao što je bila jača i od jugoslavenskih i četničkih granata u vrijeme Domovinskog rata.
Pozivamo sve navijače u domovini kao i one koji su dostojno slavili nogomet na Euro, da ne posustanu u svojoj potpori i da ohrabre naše igrače na svome pobjedničkome putu.

Ne dajmo gušta rušiteljima! Hrvatska reprezentacija je iznad hrvatskog nogometa!
Strahujemo da ovdje nije riječ samo o sportu i običnim izmanipuliranim huliganima koji su poslužili neprijateljima Hrvatske, te da se iza toga krije puno ozbiljniji plan jednog šireg jugonacionalističkog pokreta koji sustavno djeluje na difamaciji hrvatskog naroda i rušenju države.

Sada vidimo da se i organizacija FARE, čiji je aktivist u Hrvatskoj SDP-ovac Zoran Stevanović, aktivirala u traženju zabranjenih znakovlja po tribinama, čime žele prisnažiti optužbama protiv Hrvatske za rasizam u neupućenoj svjetskoj javnosti. A to znakovlje su, sasvim je sigurno, koristili i razni jugonacionalistički plaćenici, kao nastavak kampanje protiv Hrvatske, koja po njima ne bi trebala niti postojati.

A prije koji dan poseban poticaj za borbu protiv svih pozitivnih hrvatskih vrijednosti među kojima je i hrvatska nogometna reprezentacija, došao je od SDP-ovog jurišnika Marija Mazića, koji je pod krinkom tobožnje antirasističke Udruge, pokušao zabraniti izvođenje desetljeća stare, domoljubne pjesme “Lijepa li si ” , a što je otvoreno podupro glavom i bradom i sam predsjednik SDP-a Zoran Milanović! To nas i ne čudi kada znamo tko je duhovni otac svih militantnih jugonacionalističkih ultralijevih snaga u Hrvatskoj, posebno na području sporta, kulture i ljudskih prava. Nama je “Lijepa li si” baš lijepa i ne znamo što je tu sporno Milanoviću i svima onima koji je žele zabraniti!
Ne možemo se oteti dojmu da je riječ o istome potpisu, istome scenariju manipulatora i rušitelja po nalogu sijača obećanog pakla, koji neće proći, a koji se pri tome perfidno koriste opravdanim nezadovoljstvom velike većine ljubitelja nogometa prema vodstvu HNS-a.

Zahtjevi nogometnog puka za sređivanjem odnosa u krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa, koje je proteklih godina neopravdano zapostavilo razvoj nogometa na hrvatskome jugu i s nizom loših odluka stvorilo je nepovjerenje i prekinulo dijalog s navijačima, stvarajući loše ozračje koje sada razni provokatori, manipulatori i huškači zloupotrebljavaju i žele iskoristiti za radikalizaciju, sijanje razdora i svoje sebične političke interese. Trebamo konačno sređivanje stanja u HNS-u, poštenije odnose i dostojanstvo kako na tribinama tako i u ložama.

Ali to nije niti smije biti razlog da bilo tko provodi terorizam i sije mržnju protiv nacionalne reprezentacije, vlastitog naroda, pa i same države.

Zahtijevamo od MUP-a i ostalih službi da huligane, rušitelje i teroriste privedu pravdi, spriječe daljnje dobro smišljene provokacije i konačno otkriju tko stoji iza ovih napada, iza svastike na Poljudu, iza nereda na San Siru u Milanu. Tko su krivci, politički naručitelji i sponzori ove sramote za Lijepu našu? Tražimo od ministra Orepića da objavi imena tih terorista, to mu je barem lako učiniti, kada već nije našao za shodno spriječiti štetu Hrvatskoj unatoč svim najavama!

Pozivamo navijački puk na snažnu, bučnu i vatrenu potporu i navijanje za našu reprezentaciju kako bismo još jednom pokazali da su rušiteljima uzaludni trudi i da neće uspjeti.

Zajedno smo u obrani mira na našim tribinama, zajedno smo u obrani dostojanstva nacije i zajedno uz našu Hrvatsku novog Europskog prvaka! – priopćeno je iz Gradskog odbora HDZ-a Split.

Odgovori

Skip to content