‘PUN IM JE KUFER’: Bandić i Baldasar dogovorili suradnju

Bandić i Baldasar zajedno na izborima “jer im je pun kufer” – Stranka Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti i neovisni kandidat Ivo Baldasar danas su potpisali sporazom o suradnji na lokalnim izborima u Splitu.

Baldasar je kazao da su potpisivanju pristupili za lokalne izbore 2017. godine na koje idu zajedno. “Mislim da vam je svima poznata povijest Bandića, i on je iz SDP-a otišao zbog sličnih razloga zbog kojih sam otišao i ja. Čini mi se da nema ništa prirodnije od ove suradnje”, rekao je Baldasar. “Dobro je da u ovoj politički neurednoj situaciji dvije opcije počnu i formalno surađivati, a vrlo brzo ćemo to i proširiti na druge gradove i općine koje nisu zadovoljne s ovom bipolarnom situacijom lijevih i desnih u RH”, rekao je.

Bandić je rekao da ne bi govorio o izlasku iz SDP-a, jer im želi sve najbolje. “Ja živim socijaldemokraciju 16 godina u Zagrebu, oni je pokušavaju četiri godine i vidite što su napravili.” Rekao je da se mogla čuti izjava “da nema trećeg puta”, a da će se oni truditi pokazati suprotno.

“Nastojat ćemo okupiti široki spektar koalicijskih partnera, sa svim gradonačelnicima kojima je pun kufer ovakve situacije. Pokazati put rada, zajedništva, optimizma, a ne ukopane rovove i “Sjaši Kurta da uzjaši Murta””, kaže Bandić.

Bandić je rekao da ova Vlada definitivno odlazi i da će se više znati za tjedan dana, a on sam očekuje izbore – kao da će biti sutra. “Nema tu mucanja ni dileme”, rekao je. Bandić kaže da je ova Vlada mudro šutila i ništa ne radila trajala četiri godine, “jer je i ova prošla tako”. “Razlika je samo što su se ovi pokefali. Nema poglavice, ne zna se tko pije, tko plaća. Mi smo spremni za izbore sutra. Idemo u Split s Baldasarom kao kandidatom za gradonačelnia”, kazao je.

“Nemam drskosti kao, kak’ se ono zove – Orešković”
Rekao je da se rasprave o partizanima i ustašama događaju jer se tako hrani one kojima je dosta, koji su gladni, koji nemaju… “Zajedništvo ćemo demonstrirati u Splitu kao što sam ga u Zagrebu”, zaključio je Bandić i dodao da je ovo “početak pravog puta – rada, solidarnosti i hrvatskog zajedništva.”

“Ja bih bio najbolji premijer, ali nemam drskosti ako sadašnji, kak’ se ono zove… Oreškovic. Ja nemam izborni legitimitet”, rekao je u jednom trenutku gradonačelnik Zagreba.

Bandić je objasnio i zašto je izašao iz SDP-a
“2009. sam bio gradonačelnik, na predsjedništvu sam tražio neovisnu anketu onih koji se žele kandidirati za predsjednika države. To se nikad nije dogodilo i kad sam vidio dokle je demokracija došla, zahvalio sam se Milanoviću i izašao iz stranke. Nisam više tu mogao raditi jer to nije bila stranka za koju sam se zalagao s Račanom, i primio ih sve za rukicu i vodio ih po Zagrebu, učio ih politički hodati. To se dogodilo nažalost ili na sreću, i onda sam otišao sam na izbore. Da je stranka dozvolila tu anketu, danas bi imala predsjednika države i premijera”, rekao je Bandić.

Baldasar je, odgovarajući na pitanja, rekao da je istina da će dio ljudi otići i da je “sam sebe ovim činom praktički izbacio iz SDP-a”. Bandić je na to dodao da “se nema što raditi u stranci koja zatire volju” da se netko kandidira za predsjednika ako je jasno da “je 2009. imao dobre šanse”. “Demokracija je došla do zida i ja sam to napustio”, rekao je.

Medijska prepucavanja sa središnjicom SDP-a
Iz stranke stranke zagrebačkog gradonačelnika u srijedu je priopćeno kako će njegova stranka zajedno s izbačenim SDP-ovcem na izbore u Splitu.

Ivo Baldasar rekao je i da se u Splitu u ponedjeljak osniva gradska organizacija stranke Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti.

“Godinama se poznajem s Milanom Bandićem. Oboje potičemo iz SDP- a. Ovim zapravo formaliziramo logičnu suradnju koja se temelji na zajedničkoj bliskoj političkoj platformi kao gradonačelnici svih građana i daljnjoj suradnji dvaju najvećih gradova u Hrvatskoj. U ponedjeljak ćemo u Splitu osnovati i gradsku organizaciju”, izjavio je Baldasar.

SDP, donedavna stranka Ive Baldasara, je početkom svibnja raspustila gradski ogranak splitskog SDP-a, što je članstvo teško prihvatilo i nakon čega su krenula medijska prepucavanja sa središnjicom SDP-a.

Izvor: hr.n1info.com

Odgovori

Skip to content