Saša Kosanović poručio Hasanbegoviću: ‘Ustašo, pokušao si uništiti civilno društvo… Zbogom’

Saša Kosanović, koji je dobio izvanredni otkaz s mjesta novinara i urednika HRT-a u travnju zbog suradnje na danskom filmu ’15 minuta – Masakr u Dvoru’, jer nije tražio pisano odobrenje HTV-a za rad na projektu izvan matične kuće, mnogima je otprije poznat po svojim ideološki obojanim reportažama.

Iako su ga prethodno prozivali da ne voli ništa što je Hrvatsko, mnogima je zapela za oko “vesela objava” koju je Kosanović objavio kad je bilo izgledno da će biti izglasano nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću i da će doći do političkih prevrata.

Tom prigodom Kosanović je upravo zlurado na Facebooku napisao status kojeg je posvetio ministru kuture Zlatku Hasanbegoviću, a čiju nam je snimku poslao jedan čitatelj: “Zbogom ustašo. Pokušao si uništiti civilno društvo, medije i kulturu i ostaviti spaljenu zemlju iza sebe. Cijenim napor, zaista. Volim idealiste. Međutim, sada je, ustašo, vrijeme da otkačiš. Zbogom.”

Saša-Kosanović-prijeti-HasanbegovićuPodsjećamo, film ’15 minuta – Masakr u Dvoru’ je s 250 tisuća kuna sufinancirao HAVC, a istraživač na njemu je bio Kosanović, koji je prošle godine u rujnu, kada se priča tek otvorila, pisao u Pupovčevim Novostima, a tekst možete pročitati ovdje.

Nakon što je dobio otkaz, ovaj dugogodišnji novinar Latinice pohvalio se u intervjuu za lupigu za mu je “profesionalno i privatno neizmjerna čast od takvih dobiti otkaz”.

Izvor: Narod.hr

2 comments

  1. Sidland

    Ali, na tvoju žalost Saša- aleksa ,Hasanbegovic ostaje u vladi dovoljno dugo u vladi, a ti bez mrskih kuna.

Odgovori

Skip to content