Siniša Kovačić se na čelu HRT-a potvrdio kao diletant

Kao profesionalac s više od 50 godina međunarodnog i domaćeg iskustva odgovorno tvrdim da je Siniša Kovačić profesionalno i iskustveno pa čak i civilizacijski nedorastao i nesposoban da vodi vodeći hrvatski javni medij iduće četiri godine.

Budući da sam bio dvaput kandidat za glavnog ravnatelja i za vrijeme vladavine SDP-a i za vladavine HDZ-a, a od toga sam jednom povukao kandidaturu jer sam smatrao da je saborski odbor za medije po svojem sastavu nekompetentan da odlučuje o ravnatelju, znam što govorim.

Jednostavno rečeno, javna HRT televizija i radio moraju biti oduzeti od šapa dnevne politike i moraju služiti interesima cjelokupne javnosti. Upravo je primjer Siniše Kovačića dokaz da je on u funkciji politike, ne prihvaćajući i ne donoseći nikakve inovacije, jer to nikako ne može biti novi studio. Profesionalnost urednika i novinara je na žalosno niskoj razini, a vodeće kontakt emisije i dalje vode perjanice antihrvatstva i novog jugoslavenstva, poput Aleksandra Stankovića i Jasmine Popović.

Kad sam rekao da Siniša Kovačić nije ni civilizacijski sposoban da vodi HRT mislio sam na čestiku koju sam mu uputio povodom izbora za v.d. glavnog ravnatelja na koju, što je u normalnom svijetu pristojno, nije ni odgovorio a kamoli zahvalio. Očito je razlog bio što sam mu tom prilikom ponudio posebnu polsatnu emisiju u kojoj bi sudjelvali predstavnici ljevice i desnice a raspravljalo bi se o vrućim temama hrvatske politike, a to su primjerice: 

Lustracija – da ili ne,
Hrvatski Jugoslaveni kontroliraju najvažnije nacionalne institucije,
30 godina od Memoranduma SANU i 5 godina od Memoranduma2,
Gdje je granica između slobode govora i govora mržnje,
Je li Hrvatskoj potrebna Druga Republika,
Žive li u Hrvatskoj Srbi ili pripadnici srpske nacionalne manjine,
Na HRT-u je dosad postojao popis nepodobnih,
Je li HND hrvatsko ili jugoslavensko novinarsko društvo,
Je li došlo vrijeme da se govori u greškama predsjednika Tuđmana,
Gdje je Hrvatska danas u Europi,
Protiv Hrvatske vodi se psihološko-propagandni rat,
Što je bolje za Hrvatsku, predsjednički ili parlamentarni sustav,
Kako je iz Hrvatske po procjeni „Global Financial Integrity“ opljačkano 34,6 milijardi dolara,
Hrvatskoj je potrebna Hrvatska pravoslavna crkva.

Odgovorno tvrdim da na HTV-u ne postoji nepristrani profesionalac koji bi mogao odraditi većinu od predloženih tema, pa ih zato i nema na ekranu.

Da zaključim. Dok na HRT-u i dalje bude postojao popis nepodobnih osoba u koji uključujem i moju profesionalnu malenkost hrvatska javnost će morati trpjeti i za to plaćati diletante i amatere kakav je i sadašnji v.d. ravnatelja Siniša Kovačić, koji i ovom naručenom kampanjom na FB nastoji dobiti četverogodišnji mandat.

Vjekoslav Krsnik

Odgovori

Skip to content