SLOŽNO PROTIV NARODA Hoće li HDZ opet zajedno s SDP-om i HNS-om protiv interesa hrvatskih građana?

HDZ blefira da ima 76 ruku u saboru za sastavljanje nove vlade, a dobro domovine nije poker pa da se oko njega kocka. HSP-AS ne želi suradnju s SDSS-om a teško je očekivati čak i od Drage Prgometa da bi se, nakon što je bio u HDZ-u pa u MOSTU pa se nudio Milanoviću na tajnom sastanku sada priklonio HDZ-u.

Takvu političku prostituciju je teško očekivati čak i od Drage Prgometa. Kako su najavili iz HDZ-a najprije će u saboru rušiti premijera Oreškovića a u tomu će im se pridružiti i SDP te HNS. Nažalost, neće to biti prvi put da HDZ, SDP i HNS zajedno djeluju protiv interesa hrvatskih građana. 30. rujna 2011. HDZ-ova vlada na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor donijela je izmjene zakona o trgovini koje ne pružaju nikakvu zaštitu države radnicima u trgovini kad je u pitanju određivanje radnog vremena. Tim izmjenama poslodavcima je omogućeno da radnicima odrede raditi i na državne praznike pa svako ljeto npr. gledamo izrabljivanje uglavnom žena i majki na Dan domovinske zahvalnosti, svetkovinu Velike Gospe, nedjeljama kroz cijelu godinu i sl. Saborski zastupnici i poslodavci će se vjerojatno te dane odmarati. Zanimljivo je da su prilikom glasovanja o ovom zakonu u Hrvatskom saboru svi zastupnici lijevih političkih opcija kao i svi zastupnici HDZ-a digli ruku za prihvaćanje izmjena zakona. Odjednom su HDZ-ovci i SDP-ovci postali složni, i to baš tada kad se donosio zakon koji ide na štetu brojnih hrvatskih građana. Prilikom donošenja zakona o suzbijanju diskriminacije, koji je zapravo diskriminacijski prema većini u hrvatskom društvu i nikako nije u interesu hrvatskog naroda, a kojeg je predložila HDZ-ova vlada na čelu s premijerom Ivom Sanaderom, svi zastupnici SDP-a glasovali su za donošenje zakona. HDZ-ovci su im se i tada pridružili, nitko od njih nije glasovao protiv.

Referendumska inicijativa za promjenom izbornog sustava „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ pokazala je također složnost HDZ-a i SDP-a protiv interesa hrvatskog naroda kada su i jedni i drugi odbili tu inicijativu. Sad vidimo i zašto. Kako bi inače Tomislav Karamarko mogao uvesti u Sabor toliko svojih poslušnika koji mu samo kimaju glavom pa i sada kada zbog njegova ega pati cijela vlada pa i država, a time se otvara velika šansa da SDP i HNS ponovno vladaju Hrvatskom. Samo nekoliko hrabrih zastupnika je imao HDZ prije neki dan u Saboru koji su odbili potpisati zahtjev za opozivom premijera Oreškovića.

Nakon što zajedno s SDP-om i HNS-om sruše Oreškovića, domoljubna (ili Karamarkoljubna-vidjet ćemo) koalicija ići će u preslagivanje većine u Saboru. A što ako tada ne skupi dovoljno ruku? Što ako neki na koje su računali promijene mišljenje i otkažu suradnju nadajući se većem plijenu s Milanovićem, osobito neki manjinci, jer primjerice Furio Radin i Milorad Pupovac ulaze sigurno u Sabor i slijedećih 300 godina samo ako požive?

Tada slijede novi izbori i rizik novih četiri godine propadanja Hrvatske na svim područjima pod Zoranom Milanovićem. A sve je moglo i još može biti puno bolje. Tomislav Karamarko i HDZ nsu bili protiv Tihomira Oreškovića do afere Konzultantica. Zar je tako teško prihvatiti političku odgovornost, povući se i pustiti svoju vladu, svoje ministre i svog premijera kojeg je htio već prije skoro dvije godine za ministra financija, da nastave raditi do kraja mandata? Tomislav Karamarko je na potezu pa da vidimo je li domoljub ili sebeljub. Ako je Karamarko sebeljub na potezu su zastupnici Domoljubne koalicije. Oni bi trebali pokazati da nisu izabrani u Sabor da zastupaju interese predsjednika stranke već interese hrvatskih građana. Hoće li biti hrabrih i reći Tomislavu Karamarku ovih dana da se ne kocka s budućnošću domovine, podnese ostavku i povuče zahtjev za opozivom Tihomira Oreškovića? I od Bože Petrova se očekuje ostavka, koju je i obećao, kako bi premijer Orešković sa ministrima nastavio pomicati Hrvatsku u dobrom smjeru, prvenstveno rješavajući hitna ekonomska pitanja.

Autor: Tomislav Paleka/narod.hr

 

Odgovori

Skip to content