Što je Milanović radio četiri godine i tko bi ga opet želio na vlasti?

Da, već prije sam čuo ovu Milanovićevu izjavu, ali tek danas mi se upalila lampica što u biti Milanović i njegova stranka SDP znače za Hrvatsku.

Izjava glasi:

“Nećemo dopustiti da se ruše temelji društva koji su građeni minuciozno, uz uspone i padove, pa i uz pritiske, zadnjih 20 godina, kada su u pitanju sva ova prava o kojima sam govorio na početku. I prava manjina. Možda prije svega prava manjina. Jer mi smo zbog TOGA išli u rat, zbog TOGA smo napadnuti! To, tu povratka nema. I nikakve manipulacije, nikakvo provlačenje kroz ustavne rupe nas u tome neće pokolebati, tu popustiti ne smijemo. Jer zaista imamo posla s ljudima koji bi to htjeli razbiti preko noći”

https://youtu.be/VPBoe8Fyxgw

Ako pogledamo činjenice SDP-ove vladavine Hrvatskom u zadnjem mandatu, onda možemo vidjeti da je ta vladavina bila obilježena primarno ideološkim promjenama: gušenjem slobode izražavanja i difamiranjem svih onih koji misle drukčije; promicanjem gender ideologije i mijenjanjem definicije obitelji, kao i pokušajima stvaranja gender fluidnog društva; zatiranjem nacionalnog identiteta konstantnim etiketiranjem onih koji su ponosni na svoju nacionalnost „nacionalistima“ i „fašistima“ (to se posebno pojačalo gubitkom izbora); podaničkim mentalitetom politike otvorenih granica kad su u pitanju migranti s Bliskog istoka, itd.

U tom kontekstu zatiranja nacionalnog identiteta treba promatrati i gore navedenu izjavu.

Milanović u biti optužuje Hrvatsku da je ona sama kriva za izazivanje sukoba, a Srbiju abolira od krivnje za rat. I ne samo to! Ispada da su hrvatski branitelji koji su dali svoje živote za obranu nepravde, kao i svi oni ranjeni i prognani krivi zato što su uopće branili Hrvatsku jer su u biti branili nepravdu koju je činila Hrvatska država.

Štoviše, oni bi trebali biti kažnjeni zato što su pomagali „krvožedne srbomrzeće Hrvate“ u toj nepravdi.

Nije li čudno što su se Milanović i SDP svih ovih godina podcjenjivački odnosili prema hrvatskim braniteljima i činili sve da zatru nacionalni identitet Hrvata i zamijene ga nekakvim nedorečenim identitetom „građanstva“???

Da su uistinu Hrvati takvi „fašisti“ i „nacionalisti“, onda na parlamentarnim izborima 2011. god. ne bi pobijedio SDP koji je sastavio Vladu u kojoj su dobar dio članova bili Srbi, do te mjere da se i tadašnji izbornik srpske nogometne reprezentacije Siniša Mihajlović nabrajajući imena članova hrvatske Vlade zapitao je li to hrvatska ili srpska Vlada?

Činjenice govore da je Milanović ovom izjavom pljunuo u lice svim onima koji su spriječili da se na Trgu bana Jelačića sad ne naručuje „kafa“ već „kava“. No ne samo to, već je udario i na same temelje države u kojoj živi. Nacionalna je sramota da je takav čovjek dogurao do položaja premijera, a kako stvari stoje, postoji šansa da se povijest ponovi.

Ne ponovilo se… samo zemlja koje sebi zlo i naopako može iznova izabrati ovakvu „elementarnu nepogodu“ zvanu SDP na vlast. No s druge strane, sve je moguće na ovom brdovitom Balkanu…

Izvor: Narod.hr

Odgovori

Skip to content