Viktor Orban razotkriva Sorosove planove

Određene međunarodne sile snažno rade na tome da u Europsku uniju dovedu što je više moguće migranata, izjavio je u ponedjeljak mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je tako u parlamentu odgovorio na pitanje zastupnika iz stranke Jobbik o mađarsko-američkom milijarderu Georgeu Sorosu kojeg Orban optužuje da potiče migraciju u Europu.

Jobbikov Marton Gyongyosi spomenuo je da je tijekom 80-tih godina prošlog stoljeća Soros financirao stipendije gotovo svih osnivača Orbanove stranke Fidesz.

“Ne mislite li da je licemjerno, oportunistički i nepošteno okrenuti se protiv bivšeg zaštitnika?”, upitao je Orbana.

Mađarski premijer je odgovorio da je demokratska oporba u komunističko doba primala donacije iz različitih izvora i to nikada nije bila tajna.

“Odlično je da je George Soros mobilizirao svoje snage protiv komunizma, pomogao njegovu padu i povlačenju sovjetske vojske”, rekao je Orban dodajući da to nema nikakve veze sa sadašnjom migrantskom krizom.

“Postoje određene međunarodne snage koje rade na tome da dovedu u Mađarsku i ostale zemlje EU-a što je moguće više migranata”, istaknuo je.

“Bez obzira na njegove zasluge iz prošlosti, ono što radi danas protiv je mađarskih nacionalnih interesa”, dodao je Orban.

Soroseve “operacije” u Hrvatskoj

Podsjetimo, Fondacija Georga Sorosa aktivna je i u Hrvatskoj. Iz njegovih fondova financiraju se GONG, CESI, CMS, MMH, Documenta, Zagreb pride… Sve ove udruge obilato su financirane ne samo od Fondacije Soros i od nekih stranih veleposlanstava, nego i iz državnog proračuna.

Izvor: narod.hr/h

Odgovori

Skip to content