Brkić: Današnjim danom okrećemo novu stranicu

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je u nedjelju, nakon glasanja na unutarstranačkim izborima za novog predsjednika stranke u HDZ-ovu Područnom odboru Malešnica, kako s današnjim danom ta stranka “okreće novu stranicu u knjizi koju piše već 27 godina”.

-HDZ s današnjim danom okreće novu stranicu u knjizi koju piše već 27 godina. Okrećući novu stranicu ne znači da stranka ide pod novi barjak, već znači da nastavljamo s barjakom HDZ-a. Moramo ustrajno i marljivo raditi kako bismo pobijedili na parlamentarnim izborima na jesen i svim građanima osigurali kvalitetniji život – istaknuo je Brkić.

Pojasnio je i razloge vezane za ispriku zbog “svih HDZ-ovih pogreški i propusta”.
-Zbog svih tih grešaka, osobno i kao zamjenik predsjednika HDZ-a, ispričao sam se svim građanima, a posebno članovima HDZ-a – rekao je, izrazivši nadu da će druge stranke imati isti standard i ispričati se građanima za pogreške koje su radili.

Najavio je mogućnost da bi nakon parlamentarnih u HDZ-u mogli biti ponovo održani unutarstranački izbori, i to za sve razine.

-Nakon parlamentarnih izbora ako nacionalna tijela stranke donesu odluke ići će se na nove unutarstranačke izbore, a onda će se birati odozdo od temeljnih ogranaka prema gore po principu jedan član – jedan glas – kazao je.

Dodao je kako se u HDZ-u još nije razgovaralo o imenima na izbornim listama, već se trenutno razgovara o izbornom programu i životnim problemima s kojima se susreću građani.

-Budite sigurni da će na listama biti najbolji, koji će taj program provesti u djelo – poručio je.

Komentirajući prijavu protiv predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i njegovo ispitivanje u DORH-u kazao je kako se radi o ozbiljnoj optužbi te se nada kako će nadležna tijela o tome dati svoj pravorijek.

-Ne bih se ništa čudio, s obzirom da naši politički suparnici jedno pričaju, a drugo rade. Stalno bacaju maglu hrvatskoj javnosti. S jedne strane pričaju o poštenju, a s druge kandidiraju pravomoćno optužene osobe – istaknuo je Brkić.

M.M./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content